وزارت حج و عمره عربستان سعودی اعلام کرد که تمام زائران حج عمرهای که به این کشور میآیند باید آزمایش پیسیآر منفی خود ظرف مدت ۴۸ ساعت قبل را به همراه داشته باشند، اما نیازی به گذراندن قرنطینه ندارند.
رادیو پاکستان، با اشاره به اطلاعیه جدید وزارت حج و عمره عربستان، نوشت: «براساس اطلاعیه صادرشده، دستورالعمل جدید که از چهارشنبه هفته آینده اجرایی میشود، مشمول حال تمامی زائران، صرفنظر از وضعیت واکسیناسیون آنها، صورت میگیرد.» طبق این سیاست، تمامی زائران برای ورود به مسجدالحرام در مکه و مدینه باید با استفاده از نرمافزار "توکلنا"، گواهی واکسیناسیون خود را ارائه دهند.
اخیرا وزارت حج عمره عربستان، شرایط جدیدی برای صدور روادید عمره برای زنان نیز اعلام کرده است. براساس گزارش تیارتی عربی، زنان بالاتر از ۴۵ سال، برای اخذ ویزای عمره، نیاز به همراهی محارم ندارند و میتوانند ویزای عمره را در قالب عضویت در یک گروه زنان دریافت کنند اما زنانی که سن آنها کمتر از ۴۵ سال باشد، برای گرفتن ویزای عمره نیاز به همراهی یکی از محارم خود دارند.
پیش از این وزارت حج و عمره عربستان این را هم اعلام کرده بود که زائران خارجی عمره میتوانند مدت اقامت خود را از ۱۰ روز به ۳۰ روز افزایش دهند.
پیش از شیوع ویروس کرونا و اعمال ممنوعیت و محدودیت سفر به عربستان، زائران خارجی مجاز به اقامت حداکثر ۳۰ روزه در عربستان بودند که این مدت به ۱۰ روز تغییر کرده بود. حالا طبق تصمیمات اخیر، با لغو ممنوعیت موقت زائران عمره و از سرگیری خدمات از اول نوامبر ۲۰۲۱، زائران خارجی مجاز به افزایش مدت اقامت خود شدند.
اطلاعیه جدید وزارت حج و عمره عربستان سعودی همچنین اعلام کرده که زائران از کشورهایی که مشمول ممنوعیت سفر نیستند، میتوانند بدون نیاز به قرنطینه ۱۴روزه، مستقیما وارد مکه شوند. براساس این دستورالعمل، به تمامی زائران خارجی ۱۸ ساله به بالا، با رعایت شرایط تعیین شده، مجوز ورود به انجام عمره داده خواهد شد.
به دنبال شیوع ویروس کرونا، عربستان از ماه مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸)، ورود اتباع خارجی برای انجام حج عمره را ممنوع کرده بود. حج سال ۲۰۲۰ در میانه همهگیری جهانی ویروس کرونا، محدودترین حج در تاریخ مدرن بود و با حضور هزار زائر ساکن عربستان سعودی و با مقررات سختگیرانه بهداشتی برگزار شد. به دنبال انجام واکسیناسیون در بسیاری از کشورها، سال گذشته عربستان پذیرش زائران خارجی از برخی کشورها را با رعایت اصول مدنظر خود آغاز کرد که البته ۳۳ کشور که ایران نیز جزو آنها قرار داشت همچنان اجازه اعزام زائر به این کشور را نداشتند.
طی یک دهه گذشته، سالانه حدود هشت میلیون زائر خارجی حج عمره وارد عربستان شدهاند. این کشور تصمیم داشت تعداد ورود سالانه زائران به حج عمره را به حدود ۱۵ میلیون نفر برساند.