روزنامه بریتانیایی درخواست میزبانی ایران از توریست‌های جام جهانی را به سخره گرفت

برخورد خشونت‌بار با تماشاگران زن در مشهد، ناامنی ایران برای اتباع خارجی و ممنوعیت حجاب و مشروبات الکلی، دلایل عدم استقبال از سفر به ایران است

با توجه به هم‌گروهی تیم ملی فوتبال ایران با انگلیس و آمریکا، جمهوری اسلامی ایران گفته است که هواداران آمریکایی نیز می‌توانند به کیش سفر کنند- AFP

«مشروبات الکلی ممنوع است، اتباع بریتانیا مرتباً به اتهامات جعلی جاسوسی دستگیر می‌شوند و از هواداران زن فوتبال به دلیل تلاش برای حضور در یک مسابقه بین‌المللی فوتبال، با اسپری فلفل استقبال می‌شود. حالا، ایران می‌گوید که آماده میزبانی از هزاران هوادار انگلیس است که برای جام جهانی در قطر حضور دارند.»

این بخشی از مقاله روزنامه تایمز بریتانیا است که در آن درخواست ایران برای میزبانی توریست‌های جام جهانی به سخره گرفته شده است.

مقامات جمهوری اسلامی اعلام کردند که در حال بررسی لغو شرایط روادید برای مسافرانی هستند که بین دوحه و جزیره کوچک ایرانی کیش، سفر می‌کنند. سفری که با پرواز حدود ۴۰ دقیقه طول می‌کشد.

پیش‌تر و در همین زمینه لیلا اژدری، مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی از موافقت وزارت خارجه برای لغو روادید گردشگران ورودی از قطر به ایران خبر داده بود.

با این حال پیشنهاد ایران از همان ابتدا به سوژه طنز و کنایه رسانه‌های بین‌المللی تبدیل شد.

با توجه به هم‌گروهی تیم ملی فوتبال ایران با انگلیس و آمریکا، جمهوری اسلامی ایران گفته است که هواداران آمریکایی نیز می‌توانند به کیش سفر کنند.

بر اساس قراردادی که این هفته با قطر امضا شد، ایران با افزایش پروازهای بین دو کشور از حدود ۷۲ پرواز در روز به حدود ۱۵۰ پرواز در طول جام جهانی موافقت کرد.

تایمز با این نقل‌قول از رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی که گفته بود «در نظر داریم به علاقه‌مندان و گردشگران خارجی در مدت اقامت در ایران، امکان بازدید از مراکز گردشگری کشور را نیز به آن‌ها ارائه دهیم»، می‌نویسد: این پیشنهاد با بی‌توجهی مسافران بریتانیایی مواجه شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

 یکی از اعضای باشگاه هواداران انگلیس که خواست نامش فاش نشود، به تایمز گفت: «انجام یک سفر چند ساعته برای مسافران قطری جذاب نیست. شاید تنها موضوع جالب در قطر این باشد که به دلیل کوچک بودن این کشور، تعداد بازی‌های بیشتری را می‌توان از نزدیک دید.»

او افزود: «شما در دوحه می‌توانید آبجو بخرید و احتمالاً این گزینه در ایران نخواهد بود. همچنین، فضای سیاسی بدی وجود دارد و با توجه به اینکه روابط ایران و انگلیس دوستانه نبوده‌ است، چرا می‌خواهید ریسک رفتن به آنجا را داشته باشید؟»

بریتانیایی‌ها با خطرات امنیتی قابل‌توجهی از سوی رژیم ایران مواجه هستند، رژیمی که بریتانیا را «شیطان کوچک» و طرفدار «شیطان بزرگ» آمریکا می‌نامد و به خاطر ربودن غربی‌ها به‌عنوان مهره در بازی‌های سیاسی خود شهرت پیدا کرده است.

وزارت امور خارجه به اتباع بریتانیا توصیه می‌کند از «همه سفرهای غیرضروری» به ایران خودداری کنند. در بیانیه این وزارتخانه آمده است که «آن‌ها در مقایسه با اتباع بسیاری از کشورهای دیگر با خطرات قابل‌توجهی دستگیر، بازجویی توسط سرویس‌های امنیتی یا بازداشت خودسرانه مواجه هستند. نیروهای امنیتی ایران ممکن است به افرادی که دارای روابط بریتانیا هستند، خواه از طریق اقامت، خانواده یا شغل مشکوک شوند.»

نازنین زاغری رتکلیف و انوشه آشوری، دو تن از اتباع بریتانیایی، ماه گذشته پس از سال‌ها حبس در ایران، آزاد شدند. این در حالی است که چندین شهروند غربی دیگر و بسیاری از فعالان ایرانی همچنان در زندان هستند.

همچنین سوابق حقوق بشری ایران و رفتار بد آن‌ها با هواداران فوتبال نگرانی‌های توریست‌های خارجی را افزایش می‌دهد.

اخیرا هواداران زن ایرانی که تا چند سال پیش توسط حکومت جمهوری اسلامی از تماشای فوتبال منع می‌شدند- که البته ممنوعیت آن همچنان پابرجاست – با برخورد خشونت‌بار مسئولان امنیتی ایرانی مواجه شدند.

 ماه گذشته، زنان با وجود خرید بلیت‌های مسابقه تیم ملی فوتبال مردان در مشهد، با ممانعت نیروهای امنیتی مواجه شدند و علیه آن‌ها از اسپری فلفل استفاده شد.