حزب جنبش ملی افغانستان روز جمعه ۲ اردیبهشت، با انتشار بیانیهای، شایعات در مورد برقراری ارتباط میان گروه تروریستی داعش و مارشال دوستم و همچنین نقش داشتن دوستم در پروژه ناامنسازی شمال را که اخیرا در خبرگزاریهای تسنیم، فارس، مشرق نیوز و چند رسانه دیگر وابسته به جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است، رد کرد.
در این بیانیه آمده است: «در حالی که دشمنان مردم افغانستان بیرحمانه خون هموطنان ما را میریزند، برخی افراد و رسانههای غیرمسئول اسیر اقدامهای تبلیغاتی دشمنان شدهاند و با وارد کردن اتهامهای واهی به حزب جنبش ملی و رهبری آن میکوشند میان اقوام همچون برادر در کشور ما تخم نفاق بپاشند و از این طریق به جبهه تروریسم خدمت و حامیان دهشتافکنی را تطهیر کنند.»
حزب جنبش ملی در ادامه تاکید کرده است: «این حزب برای تحقق دموکراسی و ارزشهای مردمسالاری مبارزه میکند و هرگونه اتهام بستن به رهبری و اعضای این حزب در مورد ارتباط با جریانهای تروریستی تبلیغ به نفع دشمنان مردم افغانستان و برای ایجاد نفاق میان مردم است.»
در این بیانیه، از قول رهبری حزب جنبش ملی آمده است که این حزب راهحل بحران کنونی افغانستان را ایجاد دولت فراگیر انتقالی و شکلگیری حکومتی برآمده از آرای مردم میداند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در دو هفته اخیر، برخی از رسانههای ایران، از جمله تسنیم، فارس، مشرق نیوز، آوا و چند خبرگزاری دیگر، گزارشی را با عنوان «همکاری مارشال دوستم در طرح ۲۵۰ میلیون دلاری انگلستان برای ناامنی شمال افغانستان»، منتشر کردند.
تسنیم منبع این گزارش را ایندیپندنت و خبرگزاری آوا، از رسانههای تحتحمایت دولت ایران در افغانستان، آن را به نقل از وبلاگ آدام تامسون، یک دیپلمات سابق اروپایی، ذکر کرد؛ اما وبلاگی که خبرگزاری آوا آن را منبع خود ذکر کرده، جعلی است و آدام تامسون ۲۱ اکتبر ۲۰۲۱ در توییتر نوشته است هیچ وبلاگی ندارد و صفحهای که به نام او ساخته شده، جعلی است. او گفت که به پلیس گزارش میدهد تا کسانی که از نام او سوءاستفاده کردهاند، مواخذه کند.
مشرق نیوز و فارس هم نوشتهاند بحث همکاری دوستم برای ناامن سازی شمال افغانستان و دریافت ۲۵۰ میلیون دلار از دولت بریتانیا در مصاحبه شخصی به نام آنتونی کردزمن، تحلیلگر ارشد حوزه بینالملل، با رسانه ایندیپندنت مطرح شده است؛ اما بررسیها نشان میدهد منابعی که فارس، تسنیم، مشرق نیوز و آوا به آنها استناد کردهاند، همگی یا جعلیاند یا اصلا وجود ندارند.
با جستوجو در آرشیو ایندیپندنت انگلیسی مطلبی در این مورد یافت نشد. از طرفی به دنبال انتشار این شایعات در رسانههای وابسته به دولت ایران، برخی از کاربران فضای مجازی در افغانستان تصور کردند که منبع اصلی این خبر ایندیپندنت فارسی است، در حالی که در ایندیپندنت فارسی نیز چنین مطلبی منتشر نشده است.
با این حال، برخی از رسانههای طرفدار دولت ایران و طالبان در افغانستان همچنان به این خبر دامن میزنند و حملات اخیر در شمال افغانستان را سندی برای آن قملداد میکنند.
بیانیه حزب جنبش ملی که در رد این اتهامها منتشر شد، نخستین واکنش این حزب در این زمینه است.