ابراهیم قادری، رئیس اداره مراقبت از بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، از شناسایی شش بیمار مشکوک به آبله میمونی در ایران خبر داد و گفت: «از پنج نفر از این افراد نمونهگیری شد که نتیجه آزمایش سه نفر منفی بود.»
به گزارش مهر، او توضیح داد: «گزارشی از بیماری در داخل کشور نداریم و در نتیجه بیماریابی را خودمان از مرزها آغاز کردهایم. افرادی که با مواردی مثل تب و بثورات پوستی مشاهده شوند، قرنطینه و از آنها نمونهگیری میشود.»
آبله میمونی یک بیماری نادر استوایی است که بیشتر در آفریقا شایع است و از طریق حیوانات وحشی به انسان منتقل میشود. این بیماری در یک ماه اخیر به طور غیرمنتظرهای به خارج از آفریقا سرایت کرد و پرسشهایی درباره اینکه دقیقا چیست و چقدر ممکن است خطرناک باشد، به وجود آورد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
از جمله علائم این بیماری این است که مبتلایان ابتدا به تب، سردرد، تورم، کمردرد، درد و بیحالی عمومی دچار میشوند و پس از آنکه تب فروکش کرد، معمولا جوشهای پوستی با بثوراتی در سطح صورت و سپس بقیه بدن ظاهر میشوند که بهویژه کف دست و پاها پخشاند.
این بثورات ممکن است شبیه آبله مرغان یا سیفلیس به نظر برسد و به شکل دَلَمههای پوستی باشند که بعد از سه هفته، از بین میروند. این ضایعات عفونی ممکن است دردناک و همراه با خارش باشند.
بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی، حدود یکدهم موارد ابتلا به آبله میمونی کشندهاند.
پیش از این بهزاد امیری، رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، به خبرگزاری فارس گفته بود که آزمایشگاههای مجهز انستیتو پاستور توانایی تشخیص این بیماری را دارند و در این خصوص مشکلی وجود ندارد.
گفته میشود خطرات این بیماری از کووید کمتر است. با این حال محققان در حال آزمایش و بررسی داروهایی برای مقابله با آناند.