شانگهای همزمان با پایان دادن به مقررات قرنطینه در این شهر پس از دو ماه، استفاده از اصطلاح «قرنطینه» را برای رسانهها ممنوع کرد و به آنها دستور داد از عبارت پایان دادن به قرنطینه استفاده نکنند.
شانگهای پس از دو ماه، بخش وسیعی از مقررات مربوط به قرنطینه که در پی شیوع کووید ۱۹ در این شهر ۲۵ میلیون نفری، آغاز کرده بود را لغو کرد. طبق تصمیمات جدید، ساکنان شانگهای از روزهای اخیر بازگشت به محل کار خود را از سر گرفته و تعدادی از فروشگاههای این شهر نیز به مرور بازگشایی شدند.
قرنطینه شانگهای از ماه آوریل با وخیم اعلام شدن شرایط این شهر آغاز و در آن زمان اعلام شد، محدودیتهایی گستردهای در این کلانشهر اعمال خواهد شد. حالا گاردین برمبنای گزارش منابع غیررسمی خبر داده است که دولت چین به رسانهها دستور داده در گزارشهایی که از اعمال تغییرات در وضع محدودیتهای کرونایی شانگهای منتشر میکنند، نباید از عبارت «پایان دادن به قرنطینه» استفاده شود.
برخلاف شهر ووهان، شانگهای از زمان آغاز قرنطینه و محدودیتهای گستردهای که در این شهر اعمال کرد، به طور رسمی قرنطینه را اعلام نکرد. حالا بر همین اساس عنوان شده پایان دادن به قرنطینه وجود ندارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این در حالی است که در دو ماه گذشته به مرور دامنه محدودیت و قرنطینه اعمال شده در شانگهای گسترش بیشتری یافت و به مردم این شهر اعلام شد باید در خانههای خود بمانند. وسعت دامنه قرنطینه در شانگهای و تداوم آن طی دو ماه حتی به اعتراضهای مردمی در این شهر نیز منجر شد.
برخی ساکنان این شهر به دلیل مشکل در تهیه کالاهای اساسی و مورد نیاز خود، به طولانی شدن مدت قرنطینه معترض شده بودند. به مرور با طولانی شدن زمان قرنطینه، کاربران اینترنتی تلاش کردند با دور زدن سانسور، در رسانههای اجتماعی اعتراض خودشان را نسبت به این وضعیت اعلام کنند. آنها با انتشار ویدئوهایی، شکایت خود از کمبود غذا و دارو و همچنین اقدامهای سختگیرانه و بیفایده مقامات شهری را اعلام میکردند.
قرنطینه دو ماهه شانگهای که یکی از قطبهای اقتصادی چین به شمار میآید، تبعات اقتصادیای گستردهای نیز برای این کشور به همراه داشت و میزان تولیدات صنعتی این کشور را تحت تاثیر قرار داد. نرخ سالانه رشد اقتصاد چین در سه ماه نخست سال جاری، ۴.۸ درصد بود. پیشبینی میشود این شاخص باتوجه به شیوع مجدد کرونا در این کشور و قرنطینه بلندمدت برخی شهرها، تاثیر خود را در ماههای آینده بر روند رشد اقتصادی چین بیشتر نشان دهد. پیش از این چین رشد اقتصادی ۵.۵ درصد را برای سال ۲۰۲۲ هدفگذاری کرده بود.
با لغو محدودیتها، دولت چین اعلام کرد که شیوع کووید ۱۹ در شانگهای به طور موثر کنترل شده اما از رسانهها خواست که در انتشار اخبار مربوط به کاهش محدودیتها، آن را «مشروط» اعلام کنند. ساکنان این کلانشهر همچنان باید در اماکن عمومی از ماسک استفاده کرده و از برگزاری تجمعات خودداری کنند. رستورانها همچنان بسته است و فروشگاهها اجازه دارند با ۷۵ درصد ظرفیت خود فعالیت کنند.