قطر دومین قرارداد بزرگ برای توسعه میدان گاز پارس جنوبی را امضا کرد

پارس جنوبی میدان گازی مشترک میان ایران و قطر است، که در قطر با نام میدان گازی گنبد شمالی شناخته می‌شود

سعد شریده الکعبی، وزیر انرژی و مدیر اجرای شرکت انرژی قطر و کلئودیو دسکالزی، مدیر اجرایی شرکت نفت انی ایتالیا- KARIM JAAFAR / AFP

شرکت اِنی ایتالیا و قطر روز یکشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ (۱۹ ژوئن) در دوحه قرارداد بزرگی را برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی امضا کردند. یک هفته قبل قطر و شرکت توتال فرانسه قراردادی به ارزش ۲و‌نیم میلیارد دلار برای توسعه میدان گازی در قطر خبر داده بودند.

خبرگزاری فرانسه نوشته است که شرکت انی مالک بیش از سه درصد از پروژه ۲۸ میلیارد دلاری «شرق میدان شمالی» خواهد بود.

قطر پیش‌تر در هفته گذشته اعلام کرد که توتال فرانسه، با سهم ۶.۲۵ درصد، اولین و بزرگترین شریک خارجی آن کشور در توسعه بخش قطری میدان گازی پارس جنوبی است.

پارس جنوبی میدان گازی مشترک میان ایران و قطر است، که در قطر با نام میدان گازی گنبد شمالی شناخته می‌شود.

قرار است پروژه گاز مایع طبیعی در سال ۲۰۲۶ به بهره‌برداری برسد. این پروژه به قطر امکان می‌دهد تا تولید گاز مایع طبیعی خود را تا سال ۲۰۲۷، ۶۰ درصد افزایش دهد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

حمله روسیه به اوکراین تلاش‌ها در سطح جهان برای توسعه منابع جدید انرژی را افزایش داده و کشورهای غربی در تلاش هستند تا وابستگی خود به منابع انرژی روسیه را کاهش دهند.

اروپا در گذشته از امضای قراردادهای طولانی‌مدت با قطر برای دریافت انرژی خودداری کرده است اما جنگ اوکراین این رویکرد را تغییر داده است.

شرکت انرژی قطر تخمین می‌زند که میدان پارس جنوبی که از زیر خلیج فارس تا ایران گسترش می‌یابد، حدود ده درصد از منابع گاز شناخته‌شده جهان را در خود جای داده است.

کره جنوبی، ژاپن و چین به بازارهای اصلی گاز طبیعی مایع قطر تبدیل شده‌اند.

شرکت‌های عمده نفت چین نیز از پیشرفت مذاکرات برای سرمایه‌گذاری در میدان پارس جنوبی خبر داده‌اند و این اولین شراکت در نوع خود میان قطر و چین و همزمان با تغییر سیاست صادرات انرژی کشورهای خاورمیانه‌ای به شمار می‌رود.

سعد شریده کعبی، وزیر انرژی و مدیر اجرایی شرکت انرژی قطر، گفت پیش‌بینی می‌شود که خریداران آسیایی نیمی از بازار باشند و مشتری‌های اروپایی از بقیه آن سهم ببرند.

توتال، اکسون، شل، انی ایتالیا و شورون، از جمله شرکت‌هایی هستند که برای سرمایه‌گذاری در بخش انرژی قطر ابراز تمایل کرده‌اند.