تنها یک روز بعد از انتشار گزارش بلومبرگ مبنی بر احتمال شروع دور تازهای از گفتوگوهای احیای «برجام»، جواد مرشدی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، با اشاره به شکست مذاکرات هفته گذشته در دوحه، گفت با آمریکاییها سر سه موضوع به توافق نرسیدیم و این مسائل همچنان حلنشده باقی مانده است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس روز شنبه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۱، در گفتوگو با وبسایت خبرآنلاین، گفت ایران خواهان دریافت تضمینهایی است که بعد از بازگشت دولت فعلی آمریکا به توافق هستهای، واشنگتن بار دیگر همانند دوران دونالد ترامپ، رئیسجمهوری پیشین آمریکا، از برجام خارج نشود، امری که به گفته بسیاری از کارشناسان مستقل حقوقی در آمریکا، امکانپذیر نیست و دولت در ایالات متحده چنین توانایی ندارد.
به گفته جواد مرشدی، علاوه بر نبود تضمینهای لازم برای ماندن دولت آمریکا در توافقنامه، آمریکا با حذف نام اشخاص و سازمانهای مختلف از فهرست تحریمهایش نیز موافقت نمیکند.
حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا، هرچند از لحاظ «فنی» هیچگاه بخشی از توافقنامه هستهای برجام نبوده است، از خواستههای اصلی حکومت ایران در مذاکرات غیرمستقیم با دولت بایدن به شمار میرود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
هفته پیش، ریچارد میلز، معاون نماینده آمریکا در نشست شورای امنیت، با اشاره به شکست مذاکرات اخیر احیای برجام در دوحه، گفت حکومت ایران همچنان موضوعهای خارج از برجام را پیش میکشد و هنوز هیچ اقدام فوری برای نهایی کردن توافق انجام نداده است.
موضوع سومی که به گفته رئیس کمیسیون امنیت ملی ایران، همچنان در گفتوگو با طرفهای مذاکرات احیای برجام حلنشده باقی مانده است تضمینهای مربوط به بسته شدن پرونده ایران درآژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواهان پاسخهای مشخص و روشن حکومت ایران در مورد علت پیدا شدن رد ذرات اورانیوم در سه مرکز هستهای اعلامنشده ایران است. ایران مدعی است ماهها قبل در این زمینه پاسخ داده است و طرح این موضوع در آژانس باید خاتمه یابد.
خبرگزاری بلومبرگ روز پنجشنبه ۱۲ خرداد، در گزارشی به نقل از چند دیپلمات و مقام سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی، نوشت رد ذرات اورانیوم در مراکز اعلامنشده ایران به همکاری شبکه قاچاق هستهای عبدالقدیر خان با حکومت ایران بازمیگردد.
به نوشته بلومبرگ، همین امر نشان میدهد که چرا برخی کشورهای عضو آژانس ادعای مقامهای جمهوری اسلامی مبنی بر «صلحآمیز بودن فعالیتهای اتمی ایران» را باور نمیکنند.