عربستان سعودی واردات نفت کوره روسیه را افزایش می‌دهد

در حد فاصل ماه آوریل تا ژوئن ۲۰۲۲، واردات نفت کوره روسیه به‌وسیله عربستان سعودی، نسبت به مدت مشابه سال قبل، بیش از دو برابر شده است

عربستان سعودی نفت کوره روسیه را از طریق فجیره، یکی از هفت امارت امارات متحده عربی، وارد کرده است -- KARIM SAHIB / AFP

خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی در روز پنجشنبه، ۱۴ ژوییه، نوشت که داده‌ها نشان می‌دهد عربستان سعودی، در مقام بزرگ‌ترین صادرکننده نفت در جهان، وارادات نفت کوره از روسیه را «به‌منظور تغذیه نیروگاه‌ها» در فصل گرما «بیش از دو برابر کرده است.»

رویترز در این رابطه می‌نویسد داده‌های موجود نشان می‌دهد که عربستان سعودی، در حد فاصل ماه آوریل تا ژوئن سال جاری، در روز۶۴۷ هزار تن (معادل ۴۸ هزار بشکه) نفت کوره از روسیه وارد کرده است. این داده‌ها همچنین نشان می‌دهند که عربستان سعودی در مدت مشابه سال ۲۰۲۱ روزانه ۳۲۰ هزار تن نفت کوره از روسیه وارد می‌کرد.  

پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین، که دولت ولادیمیر پوتین آن را «عملیات ویژه نظامی» می‌خواند، کشورهای غربی تحریم‌هایی گسترده بر نفت و سایر انرژی‌های روسیه اعمال کردند که باعث شد تا این کشور به‌منظور مقابله با تحریم‌ها، تخفیف‌هایی ویژه برای فروش نفتش در نظر بگیرد.

به‌گزارش رویترز، افزایش خرید نفت کوره روسیه از سوی عربستان سعودی، چالشی جدی را نشان می‌دهد که در مقابل غرب، و در راس آن دولت آمریکا به رهبری جو بایدن، قرار گرفته است؛ چون کشورهای غربی بر آن‌اند تا با اعمال تحریم‌های گسترده بر نفت و سایر انرژی‌های روسیه این کشور را به انزوا بکشانند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با این‌وجود عربستان سعودی تنها کشوری نیست که وارادات نفت روسیه را افزایش داده است و کشورهای دیگری، از جمله چین، هند و شماری از کشورهای آفریقایی و خاورمیانه‌ای نیز همین سیاست را در پیش گرفته‌اند.

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، روز چهارشنبه، ۱۳ ژوییه ۲۰۲۲، وارد خاک اسرائیل شد و قرار است تا روز ۱۶ ژوییه در منطقه خاورمیانه بماند.

بایدن در روز جمعه، ۱۵ ژوییه، با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی دیدار می‌کند و پس از آن با پروازی مستقیم از اسرائیل خود را به شهر جده در عربستان سعودی می‌رساند تا، به همراه پادشاه و ولیعهد عربستان سعودی، در اجلاس سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس شرکت کند.

ضرورت تقویت سپر دفاع موشکی، دفاع پدافند هوایی مشترک در خاورمیانه، گسترش روابط اسرائیل با دیگر کشورهای منطقه و همچنین بررسی فعالیت‌های هسته‌ای و منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران جزو اهداف سفر اخیر بایدن به منطقه خاورمیانه به‌حساب می‌آید.

برخی بازرگان‌های نفتی به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که عربستان سعودی نفت کوره روسیه را از طریق فجیره، یکی از هفت امارت امارات متحده عربی، وارد کرده است.

بیشتر از اقتصاد