مفتی تقی عثمانی، از روحانیان سرشناس پاکستان و از حامیان گروه طالبان که از سه روز پیش در کابل به سر میبرد، گفته است که از «حاکمیت نظام اسلامی طالبان» در افغانستان خرسند است.
آژانس خبری باختر، وابسته به طالبان، گزارش داده است که مفتی تقی عثمانی روز چهارشنبه، ۵ مرداد ۱۴۰۱ (۲۷ ژوییه) با ملا حسن آخوند، رئیس هیات وزیران طالبان، در قصر گلخانه دیدار کرده است.
به گزارش این آژانس خبری حکومت طالبان، مفتی تقی عثمانی در این دیدار با ملا حسن آخوند، گفته است که از حاکمیت نظام اسلامی در افغانستان خرسند است و برای تحکیم بیشتر آن دعا میکند.
تصویری از دیدار مفتی تقی عثمانی با رئیس وزیران طالبان در شبکههای اجتماعی منتشر شده است که نشان میدهد رئیس وزیران طالبان در حالیکه سر خود را رو به پایین فرو آورده، در برابر مفتی تقی عثمانی نشسته است.
مفتی تقی عثمانی هدف از سفر خود به کابل را بحث درباره مشکلات «تحریک طالبان پاکستان» و دولت آن کشور و نیز مسایل آموزشی و اقتصادی اعلام کرده است. او در صفحه کاربری توییتر خود نوشته است که به دعوت طالبان به کابل سفر کرده است تا درباره مشکلات طالبان پاکستان با دولت آن کشور رایزنی کند، و در این سفر با مقامهای بلندپایه طالبان افغانستان، رئیس وزیران، وزیر داخله (کشور)، وزیر معارف (آموزش و پرورش) و دیگر مقامهای حکومتی دیدار و گفتوگو خواهد داشت.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مفتی تقی عثمانی در راس هیاتی ۱۸ نفره روحانیان پاکستانی، روز دوشنبه، سوم مرداد، به افغانستان سفر کرده است. نزدیکان خلیفه حقانی، «قاضیالقضات» طالبان، اعلام کردهاند که عثمانی با حقانی نیز دیدار کرده است.
مفتی عثمانی رئیس «وفاقالمدارس» پاکستان و از روحانیون «مدرن» این کشور به شمار میرود. او روابط بسیار نزدیکی با طالبان افغانستان دارد و از حامیان آنان است، و جنگ طالبان را در برابر نیروهای امریکایی و دولت پیشین افغانستان مشروع میدانست. این روحانی پاکستانی پس از تسلط طالبان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ میلادی، در صفحه توییتر خود، ورود طالبان به کابل را به «داستان فتح مکه» تشبیه کرد که جهان باید از آن درس بگیرد. آژانس خبری باختر نوشته است که رئیس وزیران طالبان به این هیات روحانیان پاکستانی گفته است که طالبان میخواهند با تمامی کشورها روابط حسنه داشته باشند و به هیچ کسی اجازه نخواهند داد که از داخل افغانستان، علیه کشورهای دیگر فعالیت کند.
مفتی تقی عثمانی متخصص «اقتصاد اسلامی» و جزو علمای برجسته و سرشناس پاکستان است، و از چهرههای عالیرتبه در دستگاه قضایی دولت پاکستان به شمار میرود.