یک مطالعه جدید نشان میدهد که میمونهای بوزینه پس از آن که به مناطق جدید تغییر مکان میدهند، به سرعت «لهجه» خود را ظرف چند هفته با لهجه بوزینههای منطقه جدید سازگار میکنند.
طبق مقاله منتشر شده در پلوس وان، منطبق شدن با صدای آنها میتواند راهی برای نشان دادن علاقه آنها به گروه جدید و افزایش احتمال دیدار با یک شریک باشد.
به گفته دانشمندان دانشگاه زوریخ، بوزینهها مانند انسان، فرزندانشان را با کمک کل گروه بزرگ میکنند و این میتواند دلیل دیگری باشد که آنها به مهارتهای زبانی نیاز دارند.
دکتر جودیت بوركارت، نویسنده ارشد، به ایندیپندنت گفت: «این چیزی است كه شما در انگلیسی به آن لهجه میگویید. همه صدا زدنها با صدای زیر است، بنابراین برای گوش انسان شنیدن این اختلافات دشوار است، اما با استفاده از تجزیه و تحلیل صوتی میتوانیم این صداها را در مناطق مشخص تعیین کنیم».
«گوش بوزینه بسیار بیشتر با این صداها تطبیق دارد، بنابراین تفاوتها به وضوح برای آنها قابل شنیدن است».
دانشمندان قبلاً میدانستند که صدا زدنهای بوزینهها از یک منطقه به منطقه دیگر متفاوت است، اما نمیدانستند چرا. آنها فکر میکردند که این تفاوت میتواند ناشی از تفاوتهای ژنتیکی و عوامل محیطی باشد یا از طریق یادگیری اجتماعی آموخته شده باشد.
برای پاسخ به این پرسش، آنها صدا زدنهای بوزینههای معمولی را که بهطور معمول در گروههایی بین سه تا ۱۵ نفر هستند، قبل و بعد از انتقال به کُلُنی جدید، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
آنها به بوزینههای اسیر در سه کلنی اسپانیا، ایتالیا و سوئیس نگاه کردند. هر گروه ارتباط مستقیمی با گروه جدید نداشت، اما اعضای آن باز هم طی چند هفته صدا زدنهای آنان را اقتباس کردند.
نویسنده اول این مطالعه، ایوان زورچر، از دانشگاه زوریخ گفت: «ما به وضوح میتوانیم نشان دهیم كه گویشهای بوزینههای معمولی به صورت اجتماعی آموخته میشوند».
«اگر گویشهای آنها از نظر ژنتیکی تعیین میشد، انتقال به مکان جدید هیچ تغییری در صدا زدن آنها ایجاد نمیکرد. تغییرات را با تفاوت در محیط نیز نمیتوان توضیح داد».
بوزینههای نر تا زمانی که بزرگسال نشوند، در گروه خود باقی میمانند و در این مرحله، گروه را برای یافتن مادهای برای تولید مثل ترک میکنند. يكی از رفتارهای تعيين كننده اجتماعی آنها سيستم همیاری در پرورش و مراقبت از نوزاد با خواهران و برادران و فرزندان در مراقبت از جوانترها است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دکتر بورکارت گفت: «مانند انسانها، وقتی به مکان جدید میروید، لهجههای جدید را میگیرید. اگر میخواهید تفاوت را مشخص کنید، لهجه خود را بیشتر متمایز میکنید. ما این را «یادگیری آوایی اجتماع» مینامیم. این شگفتآور است، زیرا فکر میکنید ارتباط اجتماعی واقعاً مهم بوده، اما چنین نبوده است. «میمونهایی که به محیط جدید منتقل شدهاند، بیشتر گویش خود را تغییر دادهاند، اما احتمالاً گروه اصلی نیز چنین کردهاند».
دانشمندان میگویند، این مطالعه نشان میدهد که بوزینههای معمولی یک سیستم مدل مهم برای درک منشاء زبان هستند. دکتر بوركارت گفت: «كاركرد قبلاً وجود داشته است و این چیزی است كه زبان میتواند بر روی آن ساخته شود».
محققان بعدی میخواهند ببینند که وقتی میمونها از نظر اجتماعی تعامل دارند، چگونه لهجههاشان تغییر میکند.
این نوشته برگردان فارسی از مقالات منتشر شده دیگری است و منعکس کننده دیدگاه سردبیری روزنامه ایندیپندنت فارسی نمی باشد.
© The Independent