«جبهه مقاومت ملی با چهار هزار جنگجوی حرفه‌ای در برابر طالبان می‌جنگد»

سخنگوی جبهه مقاومت ملی: طالبان گروه‌‌های تروریستی مستقر در مرزهای افغانستان را مسلح می‌کنند

جبهه مقاومت ملی افغانستان از هفته دوم شهریور ۱۴۰۰، جنگ چریکی در کوه‌‌های پنجشیر و اندراب علیه طالبان را آغاز کرد- عکس:@SaadatMaher/twitter

علی میثم نظری، مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی، روز سه‌شنبه ۸ شهریور، در گفت‌وگو با پیتر برگن، تحلیلگر مسائل امنیت ملی شبکه خبری سی‌ان‌ان، گفت که پایان درگیری‌ها و بهبود اوضاع اجتماعی و سیاسی در افغانستان، از طریق مذاکره با طالبان، ممکن نیست. او از وجود چهار هزار نیروی آموزش‌دیده و حرفه‌ای در جبهه مقاومت ملی خبر داد و تاکید کرد که حمایت مردم از این جنگجویان مهم‌ترین قوت قلب آنان است و جبهه مقاومت ملی هیچ نوع حمایت مالی و تسلیحاتی از کشورهای خارجی دریافت نمی‌کند.

جبهه مقاومت ملی افغانستان پس از فروپاشی دولت جمهوری در این کشور و خروج کامل نیروهای خارجی، شکل گرفت. به گفته مسئول روابط خارجی این جبهه، نیروهای مقاومت علیه طالبان که از افسران و سربازان نیروهای امنیتی دولت پیشین تشکیل شده است، در آغاز، برای دفاع از پنجشیر و بخش‌های از بغلان جنگی متعارف و رسمی با طالبان را آغاز کردند، اما با توجه به اینکه طالبان همه استان‌های اطراف پنجشیر و بغلان را تصرف کردند و کانال‌های ارسال آذوقه و امکانات نظامی به این استان‌ها مسدود شد، نیروهای جبهه مقاومت ملی مجبور شدند روش جنگ غیرمتعارف یا چریکی را در پیش گیرند و با تکیه بر روش جنگی ۳۰ سال پیش که میراث دوران فرماندهی احمد شاه مسعود بود، به کوه‌ها پناه ببرند.

علی میثم نظری گفت: «طالبان میلیاردها دلار سلاح و تجهیزات به جا مانده از آمریکایی‌ها را دارند؛ در حالی که از جبهه مقاومت هیچ حمایت منطقه‌ای و بین‌المللی وجود نداشت. ما به همه التماس کردیم؛ از تک‌تک کشورها خواستیم به ما کمک کنند. با این حال، به جز حمایت‌های سیاسی و اخلاقی کشورهایی مانند تاجیکستان، بقیه می‌خواستند از این جریان دور بمانند.»

به گفته او، جبهه مقاومت ملی تاکنون هیچ حمایت مالی و تسلیحاتی از هیچ کشوری دریافت نکرده و قوت قلب اعضای این جبهه افزایش تمایل مردم به سمت مقاومت و ایستادگی علیه طالبان است و اینکه همه در یک سال گذشته متقاعد شدند که برای بهبود وضعیت افغانستان تحت سلطه طالبان، هیچ راه‌حل سیاسی وجود ندارد.

مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی تصریح کرد که این جبهه اکنون چهارهزار نیروی آموزش‌دیده دارد و در شش استان افغانستان، پنجشیر، بغلان، بدخشان، تخار، کاپیسا و پروان، که اغلب استان‌های شمالی و شمال‌شرقی‌اند، دارای نفوذ است.

او اضافه کرد: «شاخه نظامی جبهه مقاومت ملی از شهروندان عادی تشکیل نشده، بلکه ارتشی متشکل از نظامیان پیشین افغانستان است که در ۲۰ سال گذشته زیرنظر ایالات متحده و ناتو آموزش دیده‌اند. آن‌ها سربازان و افسران حرفه‌ای‌اند که دو دهه با طالبان جنگیده‌اند و طرز فکر و ذهنیت این گروه را می شناسند.»

نظری گفت که با قطعیت معتقد است طالبان در جنگ شمال افغانستان پیروز نخواهند شد، زیرا تجربه از گذشته تاکنون نشان داده است که مردم بومی شمال افغانستان هرگز طالبان را نمی‌پذیرند.

او افزود: «به همین دلیل، طالبان اکنون با نیروهای اجاره‌ای که از جنوب می‌آورند، با ما می‌جنگند.»

نظری یادآور شد که یکی از نقاط قوت مقاومتگران علیه طالبان در شمال افغانستان این است که آن‌ها بومی مناطق شمالی‌اند و جنگ در اراضی کوهستانی را بلدند.

نظری گفت: «ما سطح تلفاتمان را به‌شدت کاهش داده‌ایم؛ زیرا فقط ما به مواضع طالبان حمله می‌کنیم و به کوه برمی‌گردیم اما جنگجویان طالبان که از قندهار و هلمند می‌آیند، تاکتیک‌های جنگ در کوهستان را بلد نیستند و به همین دلیل نمی‌توانند حضورشان در شمال افغانستان را حفظ کنند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با این حال، مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی برخی نقاط قوت طالبان را نیز برشمرد و گفت که این گروه اکنون با تسلیحات به‌ارث‌رسیده از نیروهای خارجی، به طرز قابل‌ملاحظه‌ای مجهز شده و همکاری آنان با گروه‌های تروریستی در منطقه، به یکی از نقاط قوت نظامی آنان تبدیل شده است.

به گفته مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی، طالبان هم اکنون با گروه‌هایی نظیر القاعده، تحریک طالبان پاکستان، جنبش انصارالله تاجیکستان و تحریک اسلامی ازبکستان ارتباطی تنگاتنگ دارند و به همین دلیل، در یک سال گذشته، افغانستان به پناهگاهی امن برای این گروه‌ها تبدیل شده است.

علی میثم نظری مدعی شد که طالبان برای محافظت از مرز افغانستان با تاجیکستان- که از کشورهای همسو با جبهه مقاومت ملی است- گروه تروریستی جنبش انصارالله تاجیکستان را مسلح کرده‌اند.

او گفت: «طالبان به تروریست‌های تاجیکستانی جنبش انصارالله سلاح و تجهیزات آمریکایی داده‌ و آنان را در مرز تاجیکستان مستقر کرده‌اند.»

همسویی طالبان با گروه‌های تروریستی از موضوع‌هایی است که در یک سال گذشته، بیشتر سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی به آن اشاره کرده‌اند. کمیته بررسی تحریم‌های سازمان ملل به رهبری نماینده هند در سازمان ملل بارها درباره حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان و ارتباط آنان با طالبان هشدار داد تا اینکه کشته شدن ایمن الظواهری، رهبر شبکه القاعده در منطقه دیپلمات‌نشین کابل، بر این گمانه‌‌زنی‌ها صحه گذاشت.

هرچند طالبان هنوز حضور و کشته شدن الظواهری در کابل را انکار می کنند، تحلیلگر مسائل امنیت ملی سی‌ان‌ان، می‌نویسد که «پس از مرگ الظواهری، به وضوح معلوم شد که در حال حاضر، تنها نیروی ضدتروریسم در افغانستان، جبهه مقاومت ملی است».

مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی نیز با تاکید بر این مسئله که جنگ این جبهه با طالبان، ادامه جنگ با تروریسم بین‌المللی است، گفت که تاکنون هیچ کشوری از این جبهه حمایت مالی و تسلیحاتی نکرده، زیرا کشورهای جهان فکر می‌کنند کمک به جبهه مقاومت برای مبارزه طالبان دامن زدن به جنگ داخلی در افغانستان است.

او افزود: «در حالی که گروه‌های تروریستی منطقه‌ای و بین‌المللی به طالبان کمک می‌کنند، چگونه می‌توانیم این جنگ را یک جنگ داخلی توصیف کنیم؟ این باید یک تلاش منطقه‌ای و بین‌المللی برای مهار و ریشه‌کن کردن تروریسم باشد؛ زیرا تروریسم در افغانستان نه تنها منافع ما، که منافع منطقه را هم تهدید می‌کند.»

مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی خودخواهی و قدرت‌طلبی طالبان را یکی از دلایل نارضایتی مردم و جریان‌های سیاسی در افغانستان عنوان کرد و گفت که جبهه مقاومت ملی از ایجاد یک حکومت دموکراتیک با نظام و قدرت غیرمتمرکز در افغانستان حمایت می‌کند و درهای جبهه مقاومت به روی هر فرد یا گروهی که با این ایده موافق باشد، باز است.

بیشتر از جهان