با گسترش اعتراضها به کشته شدن مهسا امینی در دهها شهر و دانشگاههای ایران، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، از تریبون مجلس به این مردم معترض حمله کرد و این اعتراضهای مردمی را «موجسواری، التهابآفرینی و ایجاد آشوب از طرف دشمن و عدهای در داخل» خواند.
حمله و اتهامزنی قالیباف به اعتراضهای مردمی در حالی است که اعتراضها به کشته شدن مهسا امینی که روز شنبه و پس از خاکسپاری این دختر جوان در سقز و سپس در سنندج آغاز شد، تاکنون به دهها شهر و دانشگاه ایران گسترش یافته است.
این اعتراضها همگی به شکل مسالمتآمیز آغاز شد، اما مردم معترض بهویژه در شهرهای استان کردستان با حمله و حتی شلیک مستقیم نیروهای امنیتی و انتظامی مواجه شدند.
استاندار کردستان در اظهارات روز سهشنبهاش اعلام کرد که در تاکنون سه نفر از اهالی شهرهای دیواندره و سقز، در اعتراضهای روزهای اخیر جانشان را از دست دادهاند.
با این حال، محمد باقر قالیباف روز سهشنبه، ۲۹ شهریور ۱۴۰۱، همزمان با برگزاری چهارمین روز اعتراضهای ضدحکومتی طی سخنانی در مجلس گفت: «دشمن همانند رویه همیشگی خود بهدنبال موجسواری از هر اتفاقی است و التهابآفرینی و ایجاد آشوب در کشور را در دستور کار خود قرار داده است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
قالیباف که از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود و در دوره فرماندهی چندین سالهاش بر نیروی انتظامی اقدام به راهاندازی گشتهای ویژه و تشدید بازداشت و برخورد زنان و جوانان کرده بود، اکنون بهعنوان رئیس مجلس شورای اسلامی، مردم معترض به کشته شدن مهسا امینی را به «همراهی با دشمن» متهم میکند. او در بخش دیگری از سخنانش گفت:«متاسفانه عدهای در داخل نیز خواسته یا ناخواسته در جهت خواست دشمن حرکت میکنند.»
رئیس مجلس شورای اسلامی بدون بیان هرگونه انتقاد یا تذکری در مورد اقدام فراجا و گشت ارشاد که به کشته شدن مهسا امینی منجر شده، گفت مردم «فرق بین دلسوزی و منفعتطلبی را میفهمند» و با گروهها و رسانههایی که «داعیهدار درگذشت یک نفر شدهاند» همراهی نخواهند کرد.
قالیباف با اشاره به دستورهای ابراهیم رئیسی و غلامحسین محسنیاژهای بهمنظور پیگیری پرونده کشته شدن مهسا امینی حین بازداشت به دست نیروهای گشت ارشاد، گفت: «زمان نشان خواهد داد که اعتماد مردم [به نظام] درست بوده است.»
همزمان، محسن منصوری، استاندار تهران، در توییتی اعتراضهای دوشنبه شب در تهران را «اغتشاش سازماندهیشده» خواند و گفت: « آتش زدن پرچم، ریختن گازوییل در معابر، پرتاب سنگ، حمله به پلیس، آتش زدن موتور و سطل زباله، تخریب اموال عمومی کار مردم عادی نیست.»
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیز در یادداشتی با حمله به مردم معترض و در واکنش به تاکید خانواده مهسا امینی بر دادخواهی، با اشاره مستقیم به اسامی برخی از بستگان این دختر کشتهشده، خواستار برخورد با خانواده مهسا امینی و دیگر معترضان شد.
اعتراضها به کشته شدن مهسا امینی پس از بازداشت این دختر جوان به دست گشت ارشاد، که از روز شنبه با شعارهایی علیه گشت ارشاد، نیروهای انتظامی و حجاب اجباری آغاز شده بود، پس از حمله و تیراندازی نیروهای امنیتی به سوی مردم، با شعارهایی علیه علی خامنهای به اعتراضهای ضد حکومتی تبدیل شده است.
این اعتراضها تا چهارمین روز، به شهرهای سقز، سنندج، دیواندره، کامیاران، دهگلان، قروه، مریوان، بانه، بیجار، مهاباد، تکاب، بوکان، سردشت، قطور، تهران، رشت، مشهد، گوهردشت کرج، اصفهان و همچنین بسیاری از دانشگاههای ایران گسترش یافته است.