روزنامه دولتی ایران علی کریمی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران، را متهم کرد که «این روزها به لیدر آشوبهای خیابانی در فضای مجازی تبدیل شده است».
ارگان خبری وابسته به دولت ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه، ۳۱ شهریور، در یادداشتی، ادعا کرد که محتوای توییتهای علی کریمی «از طرف افراد ناشناس برایش ارسال میشود» و او «متنهای مرتبط با محتواهای دریافتی» را منتشر میکند. این روزنامه در ادامه ادعاهای خود، افزود که علی کریمی هماکنون در یکی از کشورهای حاشیه خلیجفارس ساکن است و قصد دارد به کانادا مهاجرت کند.
پس از قتل مهسا امینی، دختر ۲۲ساله اهل سقز، در بازداشتگاه پلیس امنیت اخلاقی تهران، علی کریمی از نخستین چهرههای شناختهشدهای بود که به این موضوع واکنش نشان داد. با شروع اعتراضهای عمومی، او هم کنار مردم ایستاد و طی روزهای اخیر به تناوب پستها، ویدیوها و تصاویری از اعتراضهای عمومی در حسابهای کاربری خود (اینستاگرام و توییتر) منتشر کرد.
انتقادهای صریح و تند این بازیکن سابق تیم ملی فوتبال از مقامهای جمهوری اسلامی ایران و نیروهای سرکوب، رسانههای حکومتی را بسیار عصبانی کرد؛ خبرگزاری فارس روز چهارشنبه، ۳۰ شهریور، ادعا کرد که گروههای «ضدانقلاب» تصمیم دارند علی کریمی را به عنوان «رهبر جدید اپوزیسیون» معرفی کنند. این رسانه وابسته به سپاه پاسداران در ادامه، علی کریمی را به «سطحی و مبتدی» بودن متهم کرد و مدعی شد که «شبکهای فاسد» او را «هدایت» میکند.
فارس همچنین با ادعای اینکه علی کریمی مردم را «به ادامه اعتراض و اغتشاش» تشویق کرده است، خواستار برخورد با او شد.
علی کریمی یکی از معدود ایرانیهای شناختهشده است که از انتقاد صریح و تند از مقامهای حکومت ایران ابایی ندارد. روز سهشنبه، ۲۹ شهریور، پس از اینکه علی آذری جهرمی، سخنگوی دولت، گفت افرادی که فرزند سوم به دنیا بیاورند، خانه قسطی میگیرند، علی کریمی به سخنان او واکنش نشان داد و در یک استوری نوشت: «شماها دو تای دیگه رو نکشید، خانه توی سرتون بخوره.»
او در روزهای اخیر، نیز با انتشار ویدیوهایی از برخوردهای خشونتآمیز با مردم، نیروهای سرکوب را بارها «بیشرف» خطاب کرد. پیش از آن هم با انتشار دو تصویر جداگانه از فرزندان مهاجرتکرده مسئولان و کشتهشدگان اعتراضها، نوشته بود: «فرزندان ما، فرزندان آنها».
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
علی کریمی پس فاجعه فروریختن ساختمان متروپل آبادان نیز تمامقد کنار مردم ایستاد و از اعتراضهای عمومی دفاع کرد اما در همان زمان هم روزنامه کیهان، ارگان رسانهای زیرمجموعه علی خامنهای، به این فوتبالیست محبوب حمله و او را «بیسواد» خطاب کرد.
ایستادن کنار مردم برای افراد مشهوری که داخل ایران زندگی یا به ایران رفتوآمد میکنند، همواره حاشیههایی به همراه داشته است؛ نمونه آن اخراج وریا غفوری از تیم استقلال بود. شمار زیادی از چهرههای معروف برای در امان ماندن از این گزندها، از درافتادن با حکومت پرهیز میکنند؛ اما افرادی همچون علی کریمی که خودیهای حکومت این روزها او را «خائن، تجزیهطلب و اغتشاشگر» نامیدهاند، ایستادن کنار مردم را برگزیدهاند.
بهمن قبادی، کارگردان سینما، در روزهای گذشته با انتشار یک پیام ویدیویی، از سایر چهرههای معروف ایران بهخصوص هنرمندان سینما خواست «وسط بازی» را کنار بگذارند و در این روزهای مهم، همچون علی کریمی و کتایون ریاحی، کنار مردم بایستند.