طالبان وب‌سایت‌های دو رسانه را در افغانستان مسدود کردند

عفو بین‌الملل خواستار توقف سرکوب رسانه‌ها و خبرنگاران در افغانستان شد

دامنه‌‎ وب‌سایت‌های روزنامه ۸ صبح و خبرگزاری زاویه، در دوره حاکمیت دولت‌ پیشین ثبت شده بودند-عکس از فیس‌بوک روزنامه هشت صبح

وزارت مخابرات و تکنولوژی (ارتباطات و فناوری اطلاعات) افغانستان که تحت کنترل طالبان فعالیت می‌کند، روز دوشنبه، ۱۱ مهر (۳ اکتبر)، وب‌سایت‌ «روزنامه ۸ صبح»، از رسانه‌های معروف افغانستان، و «خبرگزاری زاویه» را مسدود کرد.

روزنامه «۸ صبح» در اطلاعیه‌ای نوشت: «دامنه اینترنتی روزنامه ۸ صبح که از چند ساعت پیش غیرفعال شده بود، از سوی وزارت مخابرات طالبان به حال تعلیق درآمده است.»

این روزنامه به نقل از یکی از کارمندان شرکت «web.af» که وب‌سایت‌هایی با دامنه «AF» ارایه می‌کند، نوشت: «دامنه اینترنتی روزنامه ۸ صبح به دلایل سیاسی از سوی وزارت مخابرات طالبان به حال تعلیق درآمده است.»

 «۸ صبح» افزود که این روزنامه از بدو تاسیس در ۱۵ سال پیش، روی دامنه «8Am.af» فعالیت می‌کرده است و از این پس روی دامنه جدیدی به کار ادامه خواهد داد. روزنامه «۸ صبح» از رسانه‌های پرمخاطب افغانستان است و تا پیش از سلطه طالبان بر کشور، پرتیراژترین نشریه افغانستان بود که همزمان در شهرهای بزرگ چاپ و توزیع می‌شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یکی از مهم‌ترین کارهای این روزنامه در دوران حکومت پیشین افغانستان، انتشار گزارش‌های تحقیقی در مورد فساد اداری، غصب زمین، و تجارت غیرقانونی مواد مخدر بود. مسئولان و خبرنگاران این روزنامه، بارها از سوی طالبان و افراد صاحب قدرت تهدید به مرگ شده‌اند.

در همین حال، «خبرگزاری زاویه» نیز اطلاع داد که وب‌سایت این رسانه هم از سوی طالبان مسدود شده است. «زاویه» از رسانه‌های فعال در سال‌های آخر دولت اشرف غنی بود که بیشتر درباره فعالیت‌های دولت اطلاع‌رسانی می‌کرد.

دامنه‌‎‌های وب‌سایت‌های روزنامه «۸ صبح» و «خبرگزاری زاویه»، در دوران حکومت پیشین ثبت شده بودند.

عنایت‌الله الکوزی، سخنگوی وزارت مخابرات طالبان، گفت که سایت‌های این دو رسانه به دلیل «تبلیغات دروغین علیه امارت اسلامی» مسدود شده‌اند.

در همین حال، سازمان عفو بین‌الملل در توییتی نوشت که طالبان در ادامه سرکوب آزادی بیان، سایت دو رسانه افغانستان را مسدود کرده‌اند و این اقدام نقض صریح آزادی بیان در افغانستان است. عفو بین‌الملل از طالبان خواست که هرچه سریع‌‎تر وب‌سایت‌های مسدود شده را باز کنند و از سرکوب رسانه‌ها دست بردارند.

 در یک‌ سال سلطه طالبان بر افغانستان، حدود ۲۴۰ رسانه در این کشور فعالیت خود را متوقف کرده‌‌اند و بیش از سه هزار خبرنگار و کارمند رسانه‌ها، افغانستان را ترک کرده‌اند. طالبان در یک ‌سال اخیر با صدور چندین فتوا و دستورالعمل، مانع فعالیت آزاد رسانه‌ها شده‌اند.

مسئولان طالبان در کابل و استان‌ها، در یک ‌سال گذشته بارها به خبرنگاران هشدار داده‌اند که هیچ مطلبی را بدون تایید آنان منتشر نکنند. رسانه‌‎هایی مانند طلوع‌نیوز، آریانا نیوز، یک، شمشاد، و دیگر رسانه‌های داخلی که هنوز به کار خود ادامه می‌دهند، از دستورهای سختگیرانه طالبان پیروی می‌کنند. این رسانه‌ها اجازه ندارند در مورد مخالفان طالبان و نشست‌هایی که در آن‌ها از این گروه انتقاد می‌شود، مطلبی منتشر کنند.