پس از اینکه اوپک پلاس با اعلام کاهش تولید، پیش از انتخابات میاندورهای ایالات متحده آمریکا، در کنار روسیه ایستاد، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، روز پنجشنبه گفت تصمیم اوپک پلاس به کاهش تولید نفت نشانه ناامیدکنندهای از مشکلات در روابط ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی است.
بایدن همچنین گفت که از سفر اخیرش به این کشور پادشاهی و دیدار دوستانهاش با شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، که حالا پرحاشیه شده است، پشیمان نیست، چون سفرش به آنجا صرفا برای متقاعد کردن رهبر بالفعل سعودی به کمک به کاهش قیمت نفت نبود که در جنگ روسیه علیه اوکراین افزایش یافته است.
او درست پیش از ترک کاخ سفید به مقصد نیویورک، در گفتوگو با خبرنگاران گفت: «این سفر اساسا درباره نفت نبود. درباره خاورمیانه، اسرائیل و توجیه عقلانی مواضع بود، اما ناامیدکننده است و چنین برمیآید که مشکلاتی وجود دارد.»
رئیسجمهوری آمریکا گفت دولت او «به دنبال گزینههایی» از جمله کاهش تحریمهایی است که مانع دسترسی شرکتهای نفتی ایالات متحده آمریکا به ذخایر نفتی ونزوئلا شده است، اما تاکید کرد که او و مشاورانش «هنوز به تصمیم قطعی نرسیدهاند».
این سخنان بایدن درست یک روز پس از آن است که سخنگوی ارشد او گفت تصمیم کشورهای تولیدکننده نفت برای کاهش تولید، آنها را کنار مسکو و مقابل ایالات متحده آمریکا و متحدان غربیاش قرار میدهد که به نبرد اوکراین علیه نیروهای متجاوز روسیه کمک میکنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
روز چهارشنبه، کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید، در نشست خبری روزانهاش گفت کاهش تولید در زمانی که قدرتهای اقتصادی جهان هنوز «با ادامه تاثیر منفی تهاجم پوتین به اوکراین دستوپنجه نرم میکنند کوتهفکرانه» بود.
او هرچند نخواست این تصمیم را اقدامی خصمانه علیه ایالات متحده آمریکا یا غرب توصیف کند، افزود: «بدیهی است که اوپک پلاس امروز با اعلام این خبر، در کنار روسیه قرار میگیرد.»
قانونگذاران ایالات متحده آمریکا نیز تصمیم کارتل کشورهای نفتی به اقدامی که موجب افزایش شدید قیمت نفت خواهد شد، بهویژه در زمانی که تنها چند هفته به حضور رایدهندگان در انتخابات میاندورهای آمریکا باقی مانده است، تقبیح کردند.
شان کاستن و تام مالینوسکی، دو تن از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا، گفتند به تلافی موافقت دولت سعودی با کاهش تولید نفت، قانونی را ارائه میکنند تا نیروی نظامی بزرگ آمریکا را از عربستان سعودی خارج کنند.
مالینوسکی گفت: «این اقدام خصمانه عربستان سعودی و امارات متحده عربی با وجود پیشنهادهای اولیه بایدن، رئیسجمهوری، برای صدمه به ایالات متحده آمریکا و متحدانش و کمک به روسیه طراحی شده است. اگر دیکتاتوری سعودی از کنترلش بر بازارهای نفتی برای ضربه به اقتصاد ما و کمک به دشمنانمان استفاده میکند، دلیلی نمیبینم که از میادین نفتیاش دفاع کنیم.»
این نماینده دموکرات ایالت نیوجرسی ادامه داد که پیام ایالات متحده آمریکا به ریاض باید این باشد: «اگر میخواهید کنار پوتین بایستید، پس از پوتین بخواهید از شما دفاع کند. و موفق باشید.»
© The Independent