پزشکی قانونی در بیانیهای بر خلاف شواهدی که پیش از این منتشر شده بود، علت مرگ مهسا امینی را اختلال ریتم قلب و کاهش فشار خون عنوان کرد.
پیش از این، مقامات مختلف از جمله وزیر کشور جمهوری اسلامی قبل از اعلام نظر نهایی پزشکی قانونی، سکته قلبی را عامل فوت مهسا امینی عنوان کرده بودند و کارشناسان با توجه به سوابق جمهوری اسلامی در پروندههای مشابه، پیشبینی کرده بودند این نظر در نهایت به عنوان نظر پزشکی قانونی منتشر خواهد شد تا مسئولیت قتل مهسا متوجه مقامات جمهوری اسلامی نشود.
پزشکی قانونی در این بیانیه که روز جمعه، ۱۵ مهر منتشر شد، عنوان کرده است:« مهسا امینی پس از عمل جراحی تومور کرانیوفارنژیومای مغزی در سن ۸ سالگی، دچار اختلال در محور مهم هیپوتالاموس ـ هیپوفیز و غدد تحت فرمان آن (از جمله آدرنال و تیروئید) شده است. به علت این بیماری زمینهای متوفیه تحت درمان با داروهای هیدروکورتیزون، لووتیروکسین و دسموپرسین بوده است.»
این درحالی است که خانواده و علیالخصوص پدر مهسا امینی بارها اعلام کردهاند که مهسا هیچ بیماری خاصی تا به این سن نداشته است و جز برای سرماخوردگی دارویی مصرف نمیکرده است.
پزشکی قانونی در ادامه بیانیه خود افزوده است: «ایشان در تاریخ ۱۴۰۱/۶/۲۲ از ساعت ۱۹:۵۶ بهطور ناگهانی دچار افت هوشیاری شده و متعاقب آن بر زمین میافتد که با توجه به بیماری زمینه ای، متوفیه توانایی لازم جهت جبران و تطابق با وضعیت ایجاد شده را نداشته، لذا در شرایط مذکور دچار اختلال ریتم قلب و کاهش فشار خون و متعاقب آن کاهش سطح هوشیاری شده که به دلیل انجام عملیات احیای قلبی ـ تنفسی غیرموثر در دقایق حساس اولیه، دچار هیپوکسی شدید و در نتیجه آسیب مغزی شده است، علی رغم برگشت عملکرد قلبی متعاقب عملیات احیای پرسنل اورژانس، حمایت تنفسی انجام شده کارساز نبوده و با وجود انتقال ایشان به بیمارستان و زحمات کادر درمانی بیمارستان کسری، بیمار به علت نارسایی چند ارگانی (M.O.F) ناشی از هیپوکسی مغزی در تاریخ ۱۴۰۱/۶/۲۵ فوت مینماید.»
در این بیانیه همچنین عنوان شده است که مرگ ژینا امینی ناشی از اصابت ضربه به سر و اعضا و عناصر حیاتی بدن نبوده است.
پزشکی قانونی که زیر نظر قوه قضاییه جمهوری اسلامی است، در حالی اصابت ضربه به سر را رد کرده که پیش از این، یک گروه هکری سیتیاسکن مهسا امینی را به دست آورده و آن را منتشر کرده بود. تصاویر منتشر شده نشانگر شکستگی جمجمه در سمت راست سر او در اثر عوارض ناشی از ضربه مستقیم به جمجمه بود. این تصاویرهمچنان نشانگر وجود ترشحات و خون در ریه اوست. به گفته پزشکان، تجمع مایعات در ریه، ناشی از ورود به کما در پی ضربه سنگین به سر اوست.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پیش از این گروه هکری عدالت علی نیز با انتشار نامهای از داخل قوه قضاییه، جزییات مربوط به گزارش نحوه قتل مهسا امینی را منتشر کرده بود. امرائی بازپرس این پرونده در این نامه که خطاب به محسنپور، سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۸ تهران نوشته شده است اعلام کرده بود که به علت تاثیر این اتفاق در افکار عمومی باقی تحقیقات خود را شخصا و به صورت محرمانه پیگیری خواهد کرد.
بر اساس گزارش گروه عدالت علی، مهسا امینی در حین انتقال به ون «مقاومت» کرده و «سرش به جدول برخورد کرده» است.
در این نامه محرمانه آمده است: «در خصوص شخص فوقالذکر برخی اظهار داشتند که در همان روز و همان ساعت (سهشنبه مورخ ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ ساعت حدود ۱۸:۳۰) مشاهده کردهاند که دختر خانمی حین انتقال به خودرو وان مقاومت نموده که در اثر کشمکش ایجاد شده سرش به جدول برخورد نموده است.»
مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ ساله اهل سقز همراه با خانوادهاش برای دیدار با خویشاوندان خود به تهران سفر کرده بود. او پس از بازداشت از سوی ماموران گشت ارشاد و انتقال به بازداشتگاه پلیس امنیت اخلاقی در خیابان وزرا به کما رفت و به بیمارستان منتقل شد اما تلاش پزشکان برای نجات جان او به نتیجه نرسید.
قتل مهسا امینی، سرآغاز اعتراضات گسترده و فراگیری شد که خیلی زود سراسر کشور را فراگرفت و به خیزش سراسری مردم ایران علیه جمهوری اسلامی انجامید.