صدای زنان ایران در نشریه وگ بریتانیا

نشریه وگ بریتانیا تنها رسانه دنیای مد و زیبایی نیست که اعتراض‌های زنان ایران را پوشش داده است. بسیاری از نام‌های تجاری معروف، ستاره‌های مد و افراد مشهور این صنعت از زنان ایران حمایت کرده‌اند

نشریه وگ بریتانیا که بیشتر در زمینه‌های مد، زیبایی، سبک زندگی و مسائلی از این دست محتوا تولید می‌کند، طی هفته‌های گذشته با چندین مقاله و مصاحبه اعتراض‌های ایران را پوشش داده است.

وگ برای اطلاع بیشتر مخاطبانش از آنچه در ایران می‌گذرد، در مقاله‌ای به قلم هیلی میتلند در ۲۳ سپتامبر درباره مهسا امینی، چگونگی کشته شدنش، واکنش مردم ایران به مرگ او و قانون حجاب اجباری می‌پردازد.

 چند روز بعد از این مقاله و در ۲۹ سپتامبر مصاحبه‌ای با نازنین بنیادی، هنرپیشه سریال «حلقه‌های قدرت» منتشر می‌کند که از او درباره تاریخچه حجاب اجباری و فعالیت‌هایش در راستای بهبود اوضاع حقوق بشر و زنان ایران پرسیده می‌شود.

بنیادی در این مصاحبه به موضوعی که اخیرا در توییتر خود نیز به آن پرداخته است، اشاره و تاکید می‌کند: «بسیاری از غربی‌ها حجاب در ایران را امری فرهنگی می‌دانند. درحالی‌که با نگاهی به ایران قبل از انقلاب ۱۹۷۹ می‌بینیم که این‌طور نیست. در جریان اعتراض‌های اخیر ما می‌بینیم زنان ایران روسری‌های خود را آتش می‌زنند و این نشانه دیگری است که حجاب در ایران نه یک فرهنگ که یک اجبار است.»

مقاله بعدی وگ در ۵ اکتبر و به قلم سهیلا سخنوری، نقاش و مجسمه‌ساز ایرانی مقیم لندن منتشر شده است. سخنوری یادداشت خود را با یاد مادربزرگ محجبه مذهبی‌اش که الهام‌بخش او به‌عنوان یک زن قوی بوده است، شروع می‌کند. او در ادامه به ماجرای مهسا امینی و تاثیر عمیقی که روی او گذاشته است می‌نویسد و شجاعت زنان ایرانی را تحسین می‌کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

وگ در ششم اکتبر با دو مقاله دیگر جریان اعتراض‌های زنان در ایران را پیگیری می‌کند. یکی از این مقاله‌ها را پریا فرزانه، طراح لباس ایرانی-انگلیسی مقیم لندن نوشته است. او در این مقاله از اینکه بالاخره دنیا بعد از ۴۳ سال متوجه شد در ایران چه می‌گذرد ابراز خوشحالی کرده و امیدوار است این آگاهی عمومی به تغییرهای مثبتی در ایران منجر شود.

مقاله دیگر وگ به ویدیوی گروهی از زنان هنرمند فرانسوی اشاره می‌کند که در حمایت از زنان ایران موهای خود را قیچی می‌کنند.

در این ویدیو و این حرکت اعتراضی دسته‌جمعی ژولیت بینوش، هنرپیشه فرانسوی و برنده جایزه اسکار برای فیلم بیمار انگلیسی، با جمله «برای آزادی» موهای خود را قیچی می‌کند و در ادامه هنرپیشه‌های دیگری همچون ایزابل هاپرت و ماریون کوتیلارد نیز در اقدامی نمادین تکه‌ای از موهای خود را قیچی می‌کنند.

نشریه وگ بریتانیا تنها رسانه دنیای مد و زیبایی نیست که اعتراض‌های زنان ایران را پوشش داده است. بسیاری از نام‌های تجاری معروف، ستاره‌های مد و افراد مشهور این صنعت، نظیر خانه مد گوچی، خانه مد بالنسیاگا، خانه مد الکساندر مک‌کوئین، کیم کارداشیان، بلا حدید، جی جی حدید و ده‌ها نام دیگر در صفحات اجتماعی خود از زنان ایران حمایت کرده‌اند.

بیشتر از زندگی