تقریبا «همه کودکان» تا سال ۲۰۵۰ در معرض امواج گرمای مکرر قرار خواهند گرفت

«این وضعیت تاثیری ویرانگر بر کودکان خواهد داشت»

وقوع امواج گرمایی کم‌سابقه طی سال ۲۰۲۲ در آمریکا، اروپا و آسیا، خطرات چنین رویدادهای شدید آب‌وهوایی را برجسته کرده است. AFP

بر اساس گزارش جدید یونیسف، تقریبا همه کودکان روی زمین تا سال ۲۰۵۰، با بدتر شدن بحران آب‌و‌هوایی، با امواج گرمای پرتکرارتری مواجه خواهند شد. اما این موضوع چرا اهمیت دارد؟

امواج گرمای مکرر برای کودکان تهدید به شمار می‌رود زیرا آن‌ها نسبت به بزرگسالان، توانایی کمتری برای تنظیم دمای بدن خود دارند.

به نوشته آکسیوس، یونیسف، صندوق کودکان ملل متحد، روز سه‌شنبه در يک اطلاعيه مطبوعاتی، اعلام کرد قرار گرفتن در معرض موج‌های گرمایی بيشتر، احتمال مرگ‌ومير ناشی از گرما و همچنین مشکلات جسمانی مانند ابتلا به بيماری‌های قلبی عروقی، آسم و بقیه بيماری‌های تنفسی را افزايش می‌دهد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بنا بر اعلام یونیسف، «پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰، عملا هر کودک روی زمین- بیش از دو میلیارد کودک- با امواج گرمایی مکررتر» روبرو شود. در این اعلامیه آمده صرف‌نظر از اینکه جهان به یک «سناریو انتشار کمتر گازهای گلخانه‌ای» یا «سناریو انتشار بسیار زیاد گازهای گلخانه‌ای» دست یابد، چنین وضعیتی محتمل است.

محققان تاکید کرده‌اند برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای تا بیشترین حد ممکن به منظور مهار روند گرم‌تر شدن کره زمین، باید اقدام‌هایی انجام شود. از طرف دیگر، ارائه خدمات اجتماعی عمومی مانند آب و بهداشت برای حفاظت از کودکان هم مهم است. به عنوان مثال، سیستم‌های غذایی هم باید تقویت شوند و از ادامه دسترسی به رژیم‌های غذایی سالم برای کودکان اطمینان حاصل شود.

در حال حاضر، حدود ۵۵۹ میلیون کودک در معرض فرکانس‌های موج گرمایی بالا قرار دارند. از نظر یونیسف، مناطق با فرکانس موج گرمایی بالا، مکان‌هایی‌اند که به طور متوسط، حدود ۴.۵ موج گرمایی در سال دارند.

گزارش یونیسف هم آشکار می‌کند که ۲۳ درصد از کودکان جهان در حال حاضر در معرض موج گرمایی بالای قرار دارند. بر این اساس، کودکان مناطق شمالی‌تر مانند اروپا با «چشمگیرترین افزایش‌های» شدت موج گرمایی مواجه خواهند شد و تا سال ۲۰۵۰، تقریبا نیمی از تمام کودکان آفریقا و آسیا «با دمای بسیار بالا و پایدار مواجه خواهند شد».

ونسا ناکات، فعال در زمینه تغییرات اقلیمی و سفیر حسن نیت یونیسف، در یک بیانیه مطبوعاتی سازمان ملل متحد گفت: «این وضعیت تاثیری ویرانگر بر کودکان خواهد داشت. هرچه کودکان در معرض امواج گرمایی مکررتر، طولانی‌تر و شدیدتر قرار گیرند، آثار آن بر سلامتی، ایمنی، تغذیه، آموزش، دسترسی به آب و معیشت در آینده بیشتر می‌شود.»

وقوع امواج گرمایی کم‌سابقه طی سال ۲۰۲۲ در آمریکا، اروپا و آسیا، خطرات چنین رویدادهای شدید آب‌وهوایی را برجسته کرده است.

بیشتر از زندگی