در حالیکه همه خودشان را آماده میکردند تا یک مارگارت تاچر دیگر را، لااقل از نظر سبک لباس پوشیدن، در مسند نخستوزیر جدید بریتانیا بپذیرند، یک جوان خوشلباس ثروتمند قرار است ساکن خانه شماره ده خیابان داوونیگ در لندن شود.
ریشی سوناک، نخستوزیر جدید بریتانیا و رهبر حزب محافظهکار، سومین نخستوزیر بریتانیا در هفت هفته گذشته است. لیز تراس تنها چهل و چند روز پرتنش نخستوزیر بود و جای خود را به همحزبی جوانش داد.
ریشی سوناک اولین نخستوزیری است که با اعتمادبهنفس، نشان میدهد که عاشق پوشیدن پرادا، خیاطی فاخر بریتانیایی، محصولات خانههای مد مطرح، و کفشهای خوشدوخت ایتالیایی است.
اگرچه نخستوزیرهای بریتانیا کمتر با صفت «خوشپوشی» شناخته شدهاند، آنچه خاطره بوریس جانسون با مد بریتانیا کرد، باعث شد آدابدانان و کارشناسان تشریفات نفس راحتی بکشند؛ گیرم به بهای تحمل «لباسهای کسلکننده لیز تراس». البته صبوری آنها با یک مرد جوان خوشلباس در قامت نخستوزیر جدید بریتانیا پاسخ داده شد.
در کشوری که حتی دکمه لباس خانواده سلطنتی نیز معنا و مفهوم نمادین دارد، ملکه تازه درگذشته آن یکی از نمادهای مد و آداب پوشش و آراستگی بود، و سبک پوشش رسمی آن شهرتی عالمگیر دارد، گزینش لباس مناسب در عالم سیاست دارای اهمیت بسیاری در نزد افکار عمومی است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اگرچه منظور از رعایت آداب لباس پوشیدن، «گرانپوشی» نیست و بیشتر آراسته بودن برای بریتانیاییها مهم است، سوناک که ثروتش از شاه جدید بریتانیا هم بیشتر تخمین زده میشود، مشکلی با خریدهای دستودلبازانه ندارد.
نخستوزیر جدید در ۲۱ ژوییه، پس از گزارش «دیلیمیل» مبنی بر اینکه سوناک، رئیس سابق خزانهداری بریتانیا، کتوشلواری دو تکه از «هنری هربرت» پوشیده که بهای آن ۴۲۰۰ دلار است و کفشهای پرادای او ۵۸۸ دلار قیمت دارد، به تیتر خبرها تبدیل شد.
ثروتمند، تحصیلکرده و علاقمند به زیورآلات
سوناک، فارغالتحصیل دانشگاه معتبر و خوشنام آکسفورد و محقق فولبرایت با مدرک MBA از استنفورد و بانکدار سابق گلدمن ساکس، بارها به دلیل تحصیلات و ثروتش مورد توجه قرار گرفته است.
بر اساس فهرست ثروتمندان «ساندیتایمز»، ارزش داراییهای او و همسرش، آکشتا مورتی، ۸۷۶ میلیون دلار است. خانواده مورتی میلیونرهای خودساختهاند و او سهامهایی نیز در Infosys (شرکت فناوری پدرش)، پیتزافروشی«جیمی الیور» و رستوران ایتالیایی «جیمی»، فروشگاههای «وندی» در هند، آژانس پرستاران Koru Kids، و اپراتور باشگاه Digme Fitness دارد.
البته سوناک تنها اسیر نامهای بزرگ در صنعت مد نیست. در کشوری که خیاطخانههای مشهورش بیش از دو قرن سابقه دارند، او «هنری هربرت» را انتخاب کرده است که در این بازار تازهکار محسوب میشود. این خیاطخانه کتوشلوارها و لباسهای سفارشی شیکی برای مشتریان خاص خود، از جمله وکلا، بانکداران، متخصصان فناوری، و سیاستمداران میدوزد.
علاقمندان سوناک اغلب دستبندهای متنوعی روی مچ دست او میبینند، از محصولات گرانترین خانه های مد گرفته تا دستبندهای دوستی ده دلاری. او همچنین از لباس برای رساندن پیامهای اجتماعی هم استفاده میکند مانند پوشیدن جورابهای لنگهبه لنگه برای جلب توجه عمومی به رفع مشکل «قلدری». او و همسرش در مناسبهای مختلف به ریشههای فرهنگی هندی و آسیایی خود ادای احترام میکنند و بخشی از زیورالات مورد استفاده سوناک حامل ارجاعات فرهنگی به جشنهای هندی هستند.
نخستوزیران قبلی با دنیای مد چه رابطهای داشتند؟
سوناک اولین رهبر بریتانیا نیست که کتوشلوار سفارشی میپوشد. به گزارش نشریه مد WWD، وینستون چرچیل از ۱۹ سالگی مشتری Savile Row شد و از نشانهای تجاریای مانند .Henry Poole & Co و Turnbull & Asser در زمان جنگ، و نیز در زمان صلح، حمایت کرد. جان میجر و گوردون براون نیز به پوشیدن Gieves & Hawkes عادت داشتند.
تونی بلر پس از پیروزی در انتخابات مه ۱۹۹۷ وارد «داونینگ استریت» شد. بلر در زمان نخستوزیری اغلب با پوشیدن لباسهای دوخت «پل اسمیت»، روی یک انتخاب جدید قمار کرد. دیوید کامرون، جانشین براون، نیز طرفدار یک نشان تجاری بریتانیایی شیک بود و اغلب از کتوشلوارهای دوخت «ریچارد جیمز» میپوشید.