آنتونی بلینکن و دمیترو کولبا، وزیران خارجه ایالات متحده آمریکا و اوکراین، روز شنبه ۱۲ نوامبر، در پنومپن، ملاقات کردند.
بنا به گزارشی که درباره این دیدار منتشر شد، زمان و محتوای هرگونه چارچوب مذاکره با روسیه را اوکراین تعیین خواهد کرد.
بلینکن همچنین در این دیدار درباره تعهد تزلزلناپذیر ایالات متحده در کمک به اوکراین با هدف کاهش اثرات حملات روسیه به زیرساختهای حیاتی آن کشور، از جمله تسریع کمکهای بشردوستانه، سخن گفت.
آسهآن، پایتخت کامبوج، در حال حاضر میزبان نشست بینالمللی به رهبری کشورهای جنوب شرق آسیا است. شماری از چهرههای ممتاز سیاسی جهان از جمله جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، نیز در این نشست حضور دارند.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در سخنانی گفت که بلینکن بر موضع تصمیمگیرنده اوکراین در تعیین هرگونه زمانبندی و محتوای چارچوب مذاکرات، تاکید کرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
واشنگتن پست هفته گذشته گزارش داد که دولت بایدن به طور خصوصی رهبران اوکراین را به مذاکره با روسیه و کنار گذاشتن پیششرط برکنار شدن ولادیمیر پوتین از قدرت به عنوان پیششرط مذاکرات صلح، ترغیب کرده است.
این روزنامه به نقل از اشخاص مطلع از گفتوگوها که نامشان را ذکر نکرد، نوشت که درخواست مقامات آمریکایی با هدف سوق دادن اوکراین به میز مذاکره نیست، بلکه تلاشی حسابشده برای اطمینان از تداوم حمایت سایر کشورها از کییف در سالهای آینده است.
ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین، پیشتر در اظهاراتی به احتمال شرکت در مذاکرات صلح با روسیه اشاره کرد و پیششرطهایی را برای آن تعیین کرد.
او قبلا قاطعانه هرگونه مذاکره با ولادیمیر پوتین را نفی کرده بود. زلنسکی چند روز پیش از جامعه بینالمللی خواست تا «روسیه را به مذاکرات صلح واقعی ناگزیر کند».
رئیسجمهوری اوکراین گفت که بازگشت کامل تمامی سرزمینهای اشغالی اوکراین، جبران خسارات ناشی از جنگ، و پیگرد جنایات جنگی و مجازات تمامی جنایتکاران، پیش شرط مذاکرات صلح است.» ناظران و تحلیلگران میگویند احتمالا روسیه حاضر به پذیرش شروط اوکراین نخواهد شد.
در جریان نشست روز شنبه، بلینکن و کولبا بار دیگر بر اهمیت تمدید توافقی که به اوکراین اجازه میدهد غلات را از طریق دریای سیاه صادر کند، تاکید کردند. این توافق شنبه هفته آینده منقضی میشود.
به گفته سازمان ملل متحد، ۱۰ میلیون تن غلات و سایر مواد خوراکی از اوکراین، در چارچوب توافقی که به ابتکار این سازمان در ماه ژوییه حاصل شد از دریای سیاه صادر شدند. این اقدام کمکی چشمگیر به مقابله با بحران غذایی جهان بوده است.
مسکو روز شنبه گفت که هنو توافقی برای تمدید قرارداد وجود ندارد و بر اصرار خود به دسترسی بدون مانع به بازارهای جهانی برای صادرات مواد غذایی و کود روسیه تاکید کرد.