یک عالم دینی اهل سنت در کابل ترور شد

نجیب‌الله عزیزی بیش از ۳۰ سال امام جماعت مسجد ابوبکر صدیق در کابل بود

قاری نجیب‌الله هنگام بازگشت از مسجد به سمت خانه‌اش، هدف تیراندازی قرار گرفت - @KillidRadio/twitter

منابع محلی به ایندیپندنت فارسی گفتند که نجیب‌الله عزیزی، یکی از روحانیون اهل سنت، صبح روز پنجشنبه ۲۶ آبان در ناحیه‌ هشتم شهر کابل به دست افراد مسلح ناشناس کشته شد. در این حادثه دو غیرنظامی دیگر نیز که گفته می‌شود از طلبه‌های او بوده، کشته شده است.

به گفته این منابع آگاه، افراد مسلح سوار بر خودرو «کرولا» بودند و پس از گلوله‌باران این عالم دینی از محل حادثه فرار کردند.

نجیب‌الله عزیزی بیش از ۳۰ سال امام جماعت مسجد حضرت ابوبکر صدیق بود. انگیزه قتل این روحانی هنوز مشخص نیست.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

خالد زدران، سخنگوی پلیس طالبان در کابل، وقوع این حمله را تایید کرده است. او به رسانه‌های محلی گفت که تحقیقات در مورد این اتفاق آغاز شده است و عاملان آن به «عدالت» سپرده می‌شوند.

داعش خراسان، روز شنبه، با انتشار خبرنامه‌ای مسئولیت قتل مولوی نجیب‌الله عزیزی و همراهانش را برعهده گرفت.

در حکومت پیشین افغانستان و طالبان بارها علمای دینی هدف قرار گرفته‌اند. در دوران حاکمیت طالبان بیشتر علمای سلفی و وهابی هدف حملات قرار می‌گیرند. طالبان تاکنون در مورد شناسایی و بازداشت عاملان حمله به عالمان دینی اقدام جدی انجام نداده‌اند.

تداوم حمله به مساجد و امکان مذهبی در افغانستان باعث شده است که شماری از شهروندان افغان از رفتن به این مکان‌ها خودداری کنند.

مولوی مجیب الرحمن انصاری، روحانی با نفوذ اهل سنت، نیز شهریورماه در یک حمله انتحاری در مسجد گازرگاه استان هرات کشته شد. در این حمله ده‌ها تن دیگر نیز کشته و زخمی شدند. دریک سال گذشته در چندین مورد دیگر نیز علمای سلفی و وهابی در حملات و انفجارها کشته شدند.

طالبان در ماه نخست حاکمیتشان در افغانستان مدعی بودند که امنیت را به شکل سراسری تامین کرده‌اند، اما دیری نگذشت که در کنار حملات مسلحانه، انفجارهای خونین نیز رخ داد. با گذشت بیش از یک سال، به نظر می‌رسد طالبان توانایی لازم برای مهار حملات مسلحانه و انفجارها را ندارند و به همین دلیل حملات تروریستی در افغانستان افزایش یافته است.

این در حالی است که طالبان در ویدیوهای تبلیغاتی مدعی‌اند نیروهای نظامی‌شان در حال آموزش‌اند و این نیروها توانایی تامین امنیت شهروندان را دارند.