داعش خراسان، روز جمعه ۱۸ آذر، عکسهایی از حمله اعضای این گروه به عبیدالرحمان نظامی، سفیر پاکستان در کابل، منتشر کرد. این حمله، روز جمعه ۱۱ آذر، از یک ساختمان مسکونی مشرف به مقر سفارت پاکستان در کابل انجام شد و به زخمی شدن دستکم یک محافظ سفیر پاکستان انجامید.
مجله «النباء» که خبرهای داعش را به صورت هفتگی منتشر میکند، در گزارشی نوشت دو عضو این گروه که به سلاحهای سبک و سنگین مجهز بودند، به سفیر پاکستان در کابل حمله کردند. در عکسهای منتشرشده دیده میشود که اعضای این گروه، یک قبضه اسلحه پیکا، یک قبضه تکتیرانداز، یک قبضه کلاشینکف، یک قبضه اسلحه کمری، هشت عدد نارنجک و چهار عدد بمب دستساز دارند.
عکسی که از دو عضو حملهکننده داعش به سفیر پاکستان منتشر شده است، آنان را در یک آپارتمان مسکونی مشرف به صحن سفارت پاکستان نشان میدهد که از پنجره به سمت سفیر پاکستان در حال تیراندازیاند.
حمله به سفارت پاکستان باعث واکنشهای گستردهای در افغانستان و پاکستان شد. شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان، این حمله را محکوم کرد و وزارت خارجه پاکستان در بیانیهای گفت با وجود حمله به سفیر این کشور، قصد ندارد ماموریت دیپلماتیکش را در افغانستان متوقف کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، چند ساعت پس از حمله داعش به سفارت پاکستان در کابل، با بلاول بوتو زرداری تلفنی صحبت کرد و ادعا کرد که طالبان به حفاظت از اماکن دیپلماتیک در کابل متعهد است و عاملان حمله به سفارت پاکستان را بازداشت و مجازات میکند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، روز دوشنبه اعلام کرد که ماموران اداره استخبارات (اطلاعات) عاملان حمله به سفارت پاکستان در کابل را بازداشت کردهاند. مجاهد جزئیاتی از هویت این افراد منتشر نکرد، اما ادعا کرد که آنان در زنداناند و مجازات میشوند.
داعش خراسان در ۱۵ ماه حاکمیت طالبان بر افغانستان، حملههای مرگباری را در سراسر افغانستان سازماندهی و اجرا کرده است. این گروه اوایل سپتامبر به سفارت روسیه در کابل حمله کرد که به کشته شدن دو دیپلمات روسی و چندین شهروند افغان منجر شد.
داعش پس از حمله به سفارت روسیه، در بیانیهای سفارتخانههای کشورهای خارجی را در کابل «لانههای جاسوسی» خواند و تهدید کرد که به حملههایش ادامه میدهد.
با فروپاشی دولت پیشین افغانستان و بازگشت طالبان به قدرت، شماری از کشورهای جهان از جمله ایران، روسیه، چین، پاکستان، قطر و ازبکستان، سفارتهایشان را در کابل بازگشایی کردند، اما کشورهای غربی تاکنون سفارتخانههایشان را فعال نکردهاند و امور اداری این سفارتخانهها را از قطر انجام میدهند.