آدم‌ربایان در بلخ یک بازرگان را ربودند

آدم‌ربایی در استان بلخ، در شمال افغانستان، به یکی از نگرانی‌های جدید طبقه ثروتمند تبدیل شده است

حاجی محمد اصغر از افراد بانفود محسوب می‌شود، اما در هیچ  فعالیت سیاسی و نظامی دخیل نبوده است- تصویر ارسالی به ایندیپندنت فارسی

یک منبع معتبر به ایندیپندنت فارسی گفت که حاجی محمد اصغر، تاجر زغال‌سنگ در شهر مزارشریف، مرکز استان بلخ، روز دوشنبه، ۲۱ آذر (۱۲ دسامبر) به‌دست افراد مسلح ناشناس ربوده شده است.

این منبع افزود که محمد اصغر از ساکنان اصلی دره صوف استان سمنگان است، اما با خانواده‌اش در منطقه‌ خراسان شهر مزارشریف زندگی می‌کند.

به گفته این منبع، ربایندگان تاکنون با خانواده این بازرگان تماسی نگرفته‌اند.

حاجی محمد اصغر از افراد با نفود محسوب می‌شود، اما در هیچ  فعالیت سیاسی و نظامی دخیل نبوده است.

در یکی از موارد پیشین آدم‌ربایی در بلخ، عبدالرئوف، کودک ۱۱ ساله، ربوده شده بود. در این مورد پیچیده و مرموز، آدم‌ربایان پس از نزدیک به دو سال، عبدالرئوف را در اردیبهشت سال‌ جاری رها کردند.

طالبان ادعا می‌کنند که تمامی ربایندگان عبدالرئوف از افغانستان فرار کرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

محمدنادر عالمی، یکی از پزشکان مشهور در بلخ، نیز شهریورماه سال گذشته ربوده شد و دو ماه بعد، طالبان پیکرش را به خانواده‌ او  تحویل دادند. در این مورد، آدم‌ربایان ابتدا برای آزادی این پزشک، ۸۰۰هزار دلار درخواست کرده، اما درنهایت به ۳۵۰هزار دلار رضایت داده بودند.

خانواده محمدنادر عالمی گفتند که این مبلغ را به آدم‌ربایان پرداخته بودند، اما آن‌ها این پزشک را کشتند. 

آدم‌ربایی در استان بلخ، واقع‌در شمال افغانستان، به یکی از نگرانی‌های جدید طبقه ثروتمند تبدیل شده است.

طالبان به‌رغم وعده‌های مکرر مبنی‌بر مبارزه با آدم‌ربایی و مهار آن، تاکنون نتوانسته‌اند با این مساله مقابله کنند. 

خبرگزاری باختر که زیر نظر طالبان فعالیت می‌کند، روز سه‌شنبه گزارش داد که نیروهای استخبارات/ اطلاعات طالبان یک کودک را از چنگ آدم‌ربایان در شهر کابل رها کرده‌اند. 

به گزارش باختر، دوتن در رابطه با این آدم‌ربایی بازداشت شده‌اند.

هم در نظام جمهوریت سابق افغانستان و هم در نظام طالبان، بسیاری از سرمایه‌گذاران از ترس آدم‌ربایی کشور را ترک و سرمایه‌هایشان را به کشورهای عربی و ترکیه منتقل کرده‌اند. 

با سلطه‌ طالبان بر افغانستان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱، آن‌ها تمامی زندانیان را رها کردند و در میان این افراد آدم‌ربایانی هم بودند؛ این نگرانی وجود دارد که احتمالا برخی از این زندانیان دوباره به آدم‌ربایی روی آورند. 

بیشتر از جهان