کییف، پایتخت اوکراین، صبح چهارشنبه ۲۳ آذر، هدف حملات پهپادی قرار گرفت و مقامهای نظامی این شهر اعلام کردند که در جریان این حملات، ۱۳ فروند پهپاد کامیکازه ساخت ایران را سرنگون کردهاند.
به گزارش آی ۲۴، در بیانیه مقامهای کییف آمده که «با عملکرد موثر واحدهای پدافند هوایی، ۱۳ پهپاد کامیکازه منهدم شدهاند» و در همین حال اشاره شد که سقوط لاشه هواپیماهای بدونسرنشین سرنگونشده، به دو ساختمان اداری آسیب زده است.
ویتالی کلیچکو، شهردار کییف، درباره این حملات گفت: «سامانههای پدافند هوایی اوکراین پهپادهای شاهد ایرانی را سرنگون کرد. حمله پهپادها و انفجارهای ناشی از آن در منطقه مرکزی شهر رخ داد؛ جایی که بیشتر دانشگاهها، گالریها و رستورانها آنجا قرار دارند.»
با اینکه اولین آژیر حمله هوایی در کییف ساعت ۶:۰۰ به وقت گرینویچ به صدا در آمد، تا چند ساعت همچنان صدای این آژیر در شهر شنیده میشد. مقامهای محلی هشدار میدهند که موج دوم حملات به پایتخت اوکراین ممکن است اواخر وقت چهارشنبه انجام شود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
روسیه در هفتههای اخیر، زیرساختهای انرژی اوکراین را با موشکها و هواپیماهای بدونسرنشین هدف قرار داده و میلیونها نفر را در ماههای سرد زمستان بدون برق گذاشته است.
دیمیتری پولیانسکی، نماینده نخست روسیه در سازمان ملل متحد، روز دوشنبه در گفتوگویی، ادعا کرده بود که زیرساختهای انرژی اوکراین تنها برای اهداف غیرنظامی استفاده نمیشوند. او مدعی شد: «این تاسیسات هم بخشی از پتانسیل نظامی اوکرایناند.»
پولیانسکی همچنین استفاده مسکو از تسلیحات ایرانی را تکذیب کرد و این گزارشها را «افسانه» ابداعی غرب خواند. او همچنین گفت مدارکی که طرف اوکراینی ارائه کرده، از جمله تصاویر متعددی از پهپادهای سرنگونشده، «خندهدار» است.
این در حالی است که روزنامه گاردین هفته گذشته در گزارشی، به نقل از یک مقام غربی بدون ذکر نام او، نوشت: «از دو سه هفته پیش، ذخایر پهپادهای ایرانی روسیه تمام شده است و روسها منتظر تحویل و تامین پهپادهای تازهاند.» به گزارش گاردین، در جریان سفر ماه گذشته نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت روسیه، به تهران و دیدارش با مقامهای ارشد جمهوری اسلامی، دو طرف برای خرید موشک مذاکره کردند، اما این گفتوگوها هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.
بر اساس برخی گزارشها، حکومت ایران ابتدا دو هزار و ۴۰۰ فروند پهپاد تهاجمی در اختیار روسیه قرار داد که عمدتا در حملات مرگبار به کییف و زاپروژیا استفاده شدند. به گفته منابع اوکراینی، فناوری نظامی ساخت پهپادهای تهاجمی ایران هم به روسیه منتقل شده است؛ بنابراین اینک به خود کرملین بستگی دارد که تا چه اندازه بخواهد پهپادهای تهاجمی ایرانی تولید کند.