محمد اسلامی: غنی‌سازی اورانیوم را به‌طور بی‌سابقه‌ای افزایش داده‌ایم

بر اساس برجام، ایران تنها می‌تواند ۲۰۲ کیلوگرم اورانیوم با غلظت ۳.۷ درصد در اختیار داشته باشد

چرایی یافت شدن رد ذرات اورانیوم غنی‌نشده در سه مرکز اعلام نشده‌ هسته‌ای، از دیگر موضوع‌هایی است که کماکان روی میز آژانس است - JOE KLAMAR / AFP

در آستانه ورود تیمی از کارشناسان فنی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی حکومت ایران، مدعی شد ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم ایران به «سطح بی‌سابقه‌ای» افزایش یافته است.

خبرگزاری‌های داخلی ایران، به‌نقل از رئیس سازمان انرژی اتمی نوشتند: «در حال حاضر، ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در کشور به بیش از دو برابر کل تاریخ این صنعت رسیده است.»

محمد اسلامی، مدعی شد افزایش به‌گفته او «بی‌سابقه» توان غنی‌سازی اورانیوم در ایران، به‌منظور کاهش وابستگی کشور به سوخت‌های فسیلی و برای مقابله موثر با مشکلات محیط‌زیستی است.

بر اساس توافق‌نامه برجام، حکومت ایران متعهد شده از به‌کارگیری سانتریفیوژ پیشرفته که برای غنی‌سازی اورانیوم در درصدهای بالا استفاده می‌‌شود، خودداری کند.

اورانیوم غنی‌شده در غلظت‌های بالا کاربرد نظامی دارد و می‌توان از ذخایر اورانیوم به‌دست آمده برای ساخت سلاح‌های اتمی استفاده کرد.

به‌گفته محمد اسلامی، «ظرفیت‌ها و توانایی‌های هسته‌ای ایران، واقعیت‌ها را بر کشورهای غربی تحمیل خواهد کرد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اول آذر امسال (۲۲ نوامبر) تایید کرد ایران در حال غنی‌سازی اورانیوم تا خلوص ۶۰ درصدی است.

بر اساس توافق‌نامه برجام، ایران تنها می‌تواند ۲۰۲ کیلوگرم اورانیوم با غلظت ۳.۷ درصد در اختیار داشته باشد. در حالی که آخرین ارزیابی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد ذخایر اورانیوم غنی‌شده حکومت ایران در حال حاضر دست‌کم به ۱۸ برابر حد مجاز در برجام رسیده است.

بر پایه موافقت‌نامه برجام، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به‌‌عنوان نهاد ناظر بر اجرای این توافق‌نامه معرفی شده است. 

علاوه بر به‌کارگیری سانتریفیوژ پیشرفته در مرکز اتمی نطنز، چرایی یافت شدن رد ذرات اورانیوم غنی‌نشده در سه مرکز اعلام نشده‌ هسته‌ای، از دیگر موضوع‌هایی است که کماکان روی میز آژانس است. مسئله‌ای که از آن به‌عنوان یکی از علت‌های اصلی بن‌بست گفت‌وگوهای هسته‌ای کشورهای غربی با جمهوری اسلامی یاد می‌شود.

بیشتر از جهان