سازمان فناوری اطلاعات جلسهای با حضور مدیران پیامرسانها و پلتفرمهای داخلی برگزار کرد تا مشخص شود کدام یک از این پلتفرمها مشمول طرح حمایت از کسبوکارهای دیجیتال خواهند شد. در این جلسه اعلام شد که تا اینجا، پنج پلتفرم مشمول طرح حمایت از کسبوکارهای دیجیتال شدهاند که سه پیامرسان داخلی ایتا، روبیکا و سروشپلاس در صف اول دریافت حمایتها قرار دارند و شیپور و کسبینو نیز دو مجموعه دیگری هستند که بسته حمایتی دولت را دریافت خواهند کرد.
به گزارش دیجیاتو، نماینده روبیکا در این جلسه مدعی شد که مجموع کاربران رجیسترشده در روبیکا تقریبا به اندازه جمعیت ایران شده و در حال حاضر «به حدود ۷۰ میلیون» رسیده است. او همچنین مدعی شد که در روبیکا، ۴۵۸ میلیون کانال و گروه وجود دارد. نماینده ایتا هم ادعا کرد بازدید از کانالهای عمومی در ایتا به بیش از «یک میلیارد بازدید» میرسد و «برابر با جمعیت هند است».
این در حالی است که از سرنوشت فیلترینگ پلتفرمهای خارجی کماکان خبری نیست و در این مورد حتی وزیر ارتباطات هم از پاسخ شانه خالی میکند. عیسی زارعپور اعلام کرد که شورای امنیت کشور برای فیلتر اینستاگرام و واتساپ تصمیم گرفته است و همین نهاد باید تصمیم بگیرد که آنها برگردند. وزیر ارتباطات گفت: «شورای عالی فضای مجازی تصمیمی نگرفته؛ تصمیم با شورای امنیت کشور است و این شورا باید تصمیمگیری کند. من حتی عضو شورای امنیت کشور هم نیستم.»
پلتفرمهای داخلی در حالی بستههای حمایتی دریافت میکنند که فیلترینگ سایتها و رسانههای اجتماعی خارجی در سه ماه اخیر بیشازپیش افزایش یافته و جسته گریخته شنیده میشود که مقدمات راهاندازی اینترنت ملی در حال فراهم شدن است. در همین راستا، شاپرک (شبکه الکترونیکی پرداخت کارتی) در نامهای، به شرکتهای پرداختیار اعلام کرد که با توجه به احتمال مسدود شدن دامنههای دات کام (com.) پرداختیارها تا ۳ دی فرصت دارند سایت خود را به دامنه دات آیآر (ir.) منتقل و نتیجه را به شاپرک اعلام کنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
علت این اجبار برای انتقال دامنهها هنوز مشخص نیست اما به نظر میرسد هدف این است که وابستگی وبسایتهای ایرانی به خدمات اینترنت بینالمللی به حداقل برسد. میلاد جهاندار، مدیرعامل پرداختیار باهمتا و دبیر سابق انجمن فینتک، در مورد حق انتخاب دامنه برای فعالان کسبوکارهای مجازی گفت: «رسیدن به مرحلهای که رگولاتوری حتی در انتخاب نام دامنه هم دخالت کند، درجهای از رگولاتوری است که در هیچ کشوری اجرا نمیشود.»
او در گفتوگو با دیجیاتو اعلام کرد که از این ابلاغیه سرپیچی خواهد کرد و با آن همراه نخواهد شد. جهاندار گفت: «ما به عنوان پرداختیار ترجیح میدهیم با این تصمیم همراه نشویم. چنین موضوعی صرفا روی پرداختیارها اثر ندارد و در نهایت همه کسبوکارهای فناوری را درگیر خواهد کرد.»
محمدمهدی شریعتمدار، رئیس هیئت مدیره انجمن فینتک، نیز این جابهجایی را به ضرر پرداختیارها و مشتریان دانست و پیشبینی کرد که با این شیوه، پرداختیارهای جدید و قدیمی هم قادر به ادامه فعالیت نخواهند بود.