اعتراضات در فرانسه در واکنش به حمله مسلحانه روز جمعه علیه کردها، همچنان ادامه دارد و به درگیری میان پلیس پاریس و کردهای معترض انجامید.
شورای دموکراتیک کردستان در فرانسه، روز شنبه، ۳ دی ۱۴۰۱، از دولت فرانسه بهخاطر «تروریستی» نخواندن حادثه تیراندازی اخیر در پاریس انتقاد کرد و رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه را به عنوان «عامل حمله تروریستی» روز جمعه علیه کردها معرفی کرد.
روز جمعه دوم دیماه یک فرد مسلح در خیابان انگین در محله ۱۰ شهر پاریس، پایتخت فرانسه، به روی حاضران در مرکز فرهنگی احمد کایا و همچنین یک آرایشگاه که متعلق به کردهای مقیم پاریس بود، آتش گشود که در اثر این حمله مسلحانه دستکم سه نفر کشته و چهار نفر نیز زخمی شدند.
وکیل مرکز فرهنگی احمد کایا به رویترز گفته که هر سه قربانی این حمله مسلحانه کرد بودند.
پلیس فرانسه بلافاصله مظنون ۶٩ ساله را دستگیر کرد و او درحال حاضر به دلیل هدف قرار گرفتن از سوی پلیس، در بیمارستان تحت درمان است. هنوز انگیزه فرد حملهکننده رسما اعلام نشده، اما گفته میشود او شهروند فرانسه است و پلیس قبلا او را بابت دو حمله دیگر به اقامتگاه پناهندگان در پاریس بازداشت کرده بود.
این اتفاق منجر به آن شد که جمعه و شنبه، هزاران نفر در پاریس و شهرهای دیگر اروپا به خیابانها بیایند و حمله به شهروندان کرد در سراسر جهان را محکوم کنند. اعتراضات خیابانی در پاریس منجر به دخالت پلیس فرانسه و استفاده از گاز اشکآور بهمنظور متفرق کردن معترضان شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
یکی از کارکنان رستوران کردی در پاریس، به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما دیدیم که یک مرد مسن سفیدپوست وارد شد و شروع به تیراندازی به مرکز فرهنگی کردها کرد. بعد به آرایشگاهی که در کنار این مرکز بود رفت.»
گفته میشود حال دو تن از مجروحان این حادثه وخیم است و جراحت دو نفر دیگر نیز شدید است.
در بیانیه شورای دموکراتیک کردستان در فرانسه، ضمن انتقاد از دولت فرانسه، چنین آمده است: «عملکرد ترکیه علیه کردها در چند دهه اخیر نشان میدهد که چنین حملاتی زمینه سیاسی قبلی دارند.»
احمد کایا که حالا مرکزی فرهنگی به نام او در پاریس محل گردهماییهای سیاسی و فرهنگی کردهای مقیم فرانسه است، خوانندهای اهل ترکیه و اصالتا کرد بود که آثار زیادی را علیه خفقان سیاسی در ترکیه و عملکرد دولتمردان این کشور خواند و در سن ۴۳ سالگی در پاریس درگذشت. شماری از کردها و برخی از منتقدان اردوغان و حزب متبوع او، بر این باورند که احمد کایا بر اثر مسمومیت به قتل رسیده است.
کردها در فرانسه، جمعه و شنبه در اعتراض به حمله مسلحانه و قتل دستکم ۳ شهروند، با بنرهای اعتراضی و سر دادن شعارهای آزادیخواهانه به خیابانها آمدند. بر روی یکی از بنرها نوشته شده بود: «انتقام ما انقلاب زنان خواهد بود.»
حمله اخیر به کردها، برای برخی از ناظران یادآور ترور سکینه جانسز، فیدان دوغان و لیلا سویلمز، سه فعال حقوق زنان کرد در روز ۹ ژانویه ۲۰۱۳ در مرکز پاریس بوده است. حملهای که به باور فعالان سیاسی کرد، باز هم دولت ترکیه و اردوغان در آن نقش داشتند.
امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه در واکنش به حمله مسلحانه روز جمعه، در توییتر نوشت: «کردهای فرانسه در قلب پاریس هدف یک حمله شنیع قرار گرفتند. با قربانیان، مجروحان، و خانوادهها و عزیزانشان ابراز همدردی میکنم.»
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در پیامی توییتری گفت: «به قربانیان حمله به مرکز فرهنگی کردی در مرکز پاریس عمیقا تسلیت میگویم. در چنین روز غمانگیزی، به فکر مردم فرانسه و جامعه کرد هستم.»