نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران به جمعآوری امضا برای استیضاح حمید سجادی، دونده سابق و وزیر ورزش و جوانان، مشغولاند. احمد راستینه، رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس، درباره طرح استیضاح سجادی گفت: «این استیضاح در ۱۲ محور و با ۵۱ امضا تقدیم هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی شد. پس از اعلام وصول طرح استیضاح سجادی در صحن مجلس، محورهای استیضاح را مطرح خواهم کرد.»
محورهای استیضاح سجادی شامل این موارد است: «نابسامانی در فدراسیونهای ورزشی، بیتوجهی به توسعه زیرساختها و اماکن ورزشی، بیتوجهی به قهرمانان ملی و مشکلات آنها، بیتوجهی به مشکلات جوانان و اجرا نکردن درست قانون جوانی جمعیت.»
مهمترین انتقاد از عملکرد سجادی، بلاتکلیفی وضعیت تعدادی از فدراسیونها است. در حال حاضر حدود ۱۵ فدراسیون با سرپرست موقت اداره میشوند و این وضعیت روی آمادهسازی تیمها و ورزشکاران برای بازیهای آسیایی سال آینده و المپیک ۲۰۲۴ پاریس، تاثیر منفی خواهد داشت. البته این رویهای تکراری است که هر وزیر ورزش، تلاش میکند پستهای مهم را، از جمله ریاست فدراسیونها، به نزدیکانش بسپارد و سجادی هم در همین مسیر حرکت کرده است. با آمدن هر دولت جدیدی، چهرههای بیتجربه و ناآشنایی وارد حوزه ورزش میشوند که عملکردشان با اعتراض مربیان و ورزشکاران روبهرو میشود. اغلب انتقادات رسانهها هم به جایی نمیرسد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
البته این تغییرات همیشه کمهزینه نیست. اول دی سال جاری، وزارت ورزش محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال، را بازنشسته اعلام کرد و طبق قانون، نمیتواند در این مسند باقی بماند. اما فدراسیون والیبال مدعی شد که این امر میتواند به قیمت تعلیق این رشته تمام شود. داورزنی در این باره گفت: «فدراسیون جهانی این نگاه را دارد که فدراسیونهای ملی نهادهای مستقل مالی هستند و باید استقلال داشته باشند، به طور کلی نقش دولت باید از بین برود، مجمع عمومی بالاترین مرجع برای تصمیمات این فدراسیونها باشد و چارت المپیک هم رعایت شود.»
سایت تابناک، ابقای داورزنی را با «مسائل پشتپرده» بیارتباط ندانست و نوشت: «به نظر میرسد در ابقای داورزنی یک بدهبستان یا معامله مدیریتی صورت گرفته است. اطرافیان داورزنی به ارتباطات وسیع او با نمایندگان مجلس اشاره میکردند و همین عامل میتواند دلیل فشار شدید اخیر به سجادی برای استیضاح باشد. اما آیا با ابقای داورزنی، وزیر ورزش مانع استیضاح خود شده است؟»
حرکت بعدی سجادی برای گریز از استیضاح، تغییراتی در سطح مدیران وزارتخانهاش بوده است. ایسنا هفته گذشته با اشاره به عزل و نصبها در وزارت ورزش، نوشت: «به نظر میرسد سجادی با تغییر چند مسئول در وزارت ورزش و جوانان، قصد خانهتکانی پیش از موعد دارد.» سجادی در هفتههای گذشته چتن از مسئولان این وزارت را، ازجمله سرپرست شرکت توسعه و نگهداری امکان ورزشی، معاون پارلمانی، حقوقی و امور استانهای وزارت ورزش و جوانان، سرپرست اداره کل توسعه منابع انسانی وزارتخانه، و مشاور وزیر ورزش در امور ورزش قهرمانی و حرفهای، تغییر داده است.
با این حال، هیچیک از این اقدامها برای فرار او از استیضاح کافی نبوده است و به نظر میرسد که این دونده سابق، به خط پایان نزدیک میشود.