اعتراضها در ایران در حالی وارد ششمین روز شده که برخورد خشن نیروهای امنیتی همچنان ادامه دارد و بیش از ۸۰ ساعت از قطعی اینترنت میگذرد. نتبلاکز که ناظر اینترنت در جهان به شمار میرود، در تازهترین گزارش خود با اشاره به اینکه سطح دسترسی به اینترنت در ایران ۴ درصد میزان معمول است، مینویسد:« اینترنت در ایران تقریبا به طور کامل قطع است و مردم ایران از جهان خارج ایزوله شدهاند».
Update: It has been 75 hours since #Iran introduced a near-total internet shutdown leaving Iranians isolated from the rest of the world
— NetBlocks.org (@netblocks) November 19, 2019
The rights to free expression and free assembly are inviolable and must be protected #Internet4Iran #IranProtests
https://t.co/1Al0DT8an1 pic.twitter.com/YS6iB7xz2K
آخرین گزارش عفو بینالملل در روز گذشته (سهشنبه)، تعداد کشتهها را ۱۰۶ نفر در ۲۱ شهر اعلام کرده و خوزستان (۳۲ نفر) و کرمانشاه (۳۰ کشته)، بیشترین کشتهها را داشتهاند. بنا بر این گزارش نیروهای امنیتی از گلولههای جنگی برای تیراندازی مستقیم به سوی معترضان استفاده کردهاند.
گزارشهای رسانههای نزدیک به حکومت در ایران نیز مرگ ۷ مامور امنیتی یا اداری و ۵ معترض را تایید کرده است.
البته گزارشهای غیر رسمی تعداد کشتهها را به مراتب بالاتر از این رقم نشان داده و بیش از ۲۰۰ نفر اعلام میکند.
#ماهشهر- ویدیوی کوتاهی از تیراندازی ماموران سپاه و یگان ویژه به سمت مردوم . گفته می شود در این حملات ۱۷نفر کشته و نزدیک به ۲۰نفر زخمی شدند.
— دایان - ترکمن (@dayan_turkmen) November 19, 2019
#اعتراضات_سراسری #Internet4Iran#IranProtests pic.twitter.com/rT4jzPjZaW
اما در حالی که آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل از جان باختن افراد در جریان اعتراضهای مردمی در ایران ابراز تاسف کرده و سازمان عفو بینالملل خواستار توقف فوری سرکوب مرگبار در ایران شده، مقامات جمهوری اسلامی به نیروهای امنیتی برای برخورد خشن با مردم معترض چراغ سبز نشان داده و تظاهرات جاری را امنیتی و مردم را اغتشاشگر توصیف کردهاند.
قطعی اینترنت هم برای چهارمین روز متوالی ادامه دارد و مقامات جمهوری اسلامی میکوشند از این طریق سطح اطلاع رسانی در مورد شدت سرکوب معترضان را کاهش دهند. آذری جهرمی، وزیر ارتباطات که دو روز قبل گفته بود متوجه زیانهای قطع اینترنت است، روز گذشته اعلام کرد از اینکه اینترنت چه زمانی وصل میشود، اطلاعی ندارد.
“ Down to Khamanei” is chanted by people. Tehran, NaziAbad. #IranProtests pic.twitter.com/pYYlaEVtm8
— Sara (@saraghavamian) November 19, 2019
با این حال تصاویر ارسالی از شهرهای سراسر ایران حاکی از آن است که فضای امنیتی در اغلب شهرها برقرار است و اعتراضها نیز همچنان ادامه دارد.
The highway between Tehran-Karaj is blocked by protesters. #IranProtests pic.twitter.com/RcGral2NeF
— Sara (@saraghavamian) November 19, 2019
اما در حالی که مقامات ایالاتمتحده در روزهای اخیر بارها حمایت خود را از مردم معترض در ایران اعلام کرده و خواستار پایان دادن به سرکوب و وصل اینترنت شدهاند، فرانسه، آلمان و سوئد پس از سه روز واکنش بسیار محتاطانهای داشتند و بریتانیا نیز برای پنجمین روز متوالی سکوت کرده است.
این سکوت و محافظهکاری در حالی است که ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان میگوید توانایی فنی وصل اینترنت وجود دارد و در این زمینه اروپا باید با آمریکا همکاری کند.