بعد از اعتراضها، حالا آزمون سراسری به عاملی برای قطعی سراسری اینترنت در ایران تبدیل میشود و پیشنهاد شده است در روزهای ۲۹ و ۳۰ دی، همزمان با برگزاری آزمون سراسری، اینترنت در ایران به طور کامل قطع شود.
حسن مروتی، معاون امور آزمونهای سازمان سنجش، با اعلام این مطلب گفت این اقدام با هدف «برقراری امنیت» انجام خواهد شد و درخواست آن به وزارت ارتباطات نیز ارسال شده است. مروتی افزود که این درخواست سال ۱۴۰۰ هم ارائه شد اما به دلیل «مشکلاتی که وجود داشت، انجام نشد».
او یادآور شد که در سالهای گذشته، «اینترنت به صورت نقطهای قطع شد اما [متخلفان] توانسته بودند از آنتنهای دیگر استفاده کنند».
معاون امور آزمونهای سازمان سنجش ادعا کرد: «قطع اینترنت برای چند ساعت ارزش دارد، چرا که سرنوشت داوطلبان در کنکور تعیین میشود.»
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات، نیز دریافت این درخواست را تایید کرد و گفت که این موضوع در دست بررسی است و «چون تبعات مختلفی دارد، تنها وزارت ارتباطات تصمیمگیر نیست».
سازمان سنجش در نامهای درخواست کرده است به منظور جلوگیری از «تقلب به وسیله ابزارهای ارتباطی و برای حفظ حقوق افرادی که در کنکور شرکت میکنند»، اینترنت به مدت دو روز قطع شود. علنی شدن این درخواست با واکنشهای منفی بسیاری همراه شد و محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، هم گفت که تنها اینترنت محلهای برگزاری آزمون سراسری قطع خواهد شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سازمان سنجش میگوید که در سالهای اخیر، تقلب و لو رفتن سوالات آزمونهای سراسری در اینترنت افزایش یافته و تلاشها برای مقابله با آن نیز تاکنون نتیجه رضایتبخشی نداشته است. حسن مروتی، معاون امور آزمونهای سازمان سنجش، استدلال میکند که قطعی نقطهای اینترنت مانع بروز تقلب نشده و این سازمان خواستار قطعی کامل اینترنت در روزهای برگزاری آزمون سراسری است.
روزنامه اعتماد تیر ۱۴۰۱ گزارش کرد که سازماندهندگان تقلب در آزمون سال ۱۴۰۰، با دریافت ۳۰ میلیون تومان و ارائه «هندزفری نامریی» که کار تلفن همراه را انجام میداد، در این رقابت علمی اختلال ایجاد کردهاند. به نوشته این روزنامه، برخی افراد با هدف قبلی در آزمون سراسری ثبتنام و در زمان آزمون، تصاویر سوالات را به تیمهای پاسخگو میفرستادند و آنها هم در کمترین زمان پاسخها را برای مشترکان ارسال میکردند. عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش، در همان زمان اعلام کرد: «فقط یک عده حرفهای اجیر میشوند که سر آزمون بروند و با دوربینهای پیشرفته در عینک، کراوات و دکمه از سوالها عکس بگیرند.»
پورعباس افزود: «داوطلبانی که تقلب کنند، با محرومیت آزمون تا ۱۰ سال روبرو میشوند و کسانی که تلاش دارند در تقلب به دیگران کمک کنند، تا پنج سال زندان دارند.»
سازمان سنجنش معتقد بود که در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ دستکم به ۶۰۰ دانشجو مشکوک است و میخواهد از آنها آزمون مجدد بگیرد اما این آزمون هرگز برگزار نشد.
مسئله لو رفتن سوالات و تقلب در آزمون سراسری در سالهای اخیر به چالشی در حوزه آموزش عالی تبدیل شده و برای حل آن، طرح حذف آزمون سراسری ورودی دانشگاهها از سال ۱۳۹۴ بر سر زبانها افتاد که تاکنون به نتیجه روشنی نرسیده است. از مافیای کنکور به عنوان یکی از مهمترین مخالفان حذف آزمون سراسری نام برده میشود. حالا به نظر میرسد مسئولان سازمان سنجش که در طرح نخست ناکام ماندهاند، در دومین راهحل خود مجبور شدهاند پیشنهاد قطعی کامل اینترنت در روزهای برگزاری آزمون را ارائه کنند.