به گفته دمیس هاسابیس، پایهگذار بخش هوش مصنوعی دیپمایند گوگل، [این شرکت] در نظر دارد امسال، چتبات خود را [بهعنوان] رقیب «چتجیپیتی» عرضه کند.
طبق گزارشها، چتبات «اسپارو» دیپمایند از ویژگیهایی برخوردار است که چتجیپیتی «اوپناِیآی» فاقد آن است، از جمله استناد به منابع از طریق یادگیری تقویتی، با این حال آقای هاسابیس درباره خطرهای احتمالی فناوری قدرتمند هوش مصنوعی هشدار داد.
هاسابیس در گفتوگو با مجله تایم گفت که اسپارو ممکن است در سال ۲۰۲۳ بهعنوان نسخه بتا خصوصی عرضه شود، اما گفت که هوش مصنوعی «در آستانه» دستیابی به سطحی است که میتواند موجب وارد شدن آسیب قابل توجه به بشریت شود.
او گفت: «زمانی که صحبت از فناوریهای بسیار قوی به میان میآید – و بدیهی است که هوش مصنوعی یکی از قدرتمندترینها خواهد بود – ما باید محتاط باشیم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
«همه به این چیزها فکر نمیکنند. این مثل تجربهگراها است که بسیاری از آنها متوجه عناصر و مواد خطرناکی که در اختیار دارند، نیستند.»
عرضه چتجیپیتی در سال گذشته بهعنوان نقطه عطفی برای پیشرفت مصنوعی، تحسین شد و برخی ادعا کردند که مدل زبان همهمنظوره [یا اصطلاحا جیپیاِم] میتواند صنایع را متحول کند و حتی جایگزین ابزارهای محبوبی مانند موتور جستوجوی گوگل شود.
توانایی آن در اینکه طیف وسیعی از پرسشها را درک کند و پاسخهای شبیه به پاسخ انسان تولید کند، به این نگرانیها نیز دامن زده است که میتواند مورد سوءاستفاده قرار بگیرد، بهطوری که سم آلتمن، مدیرعامل «اوپناِیآی»، در مورد «لحظههای هراسآور» و «اختلالهای چشمگیر» در سیستمهای [هوش مصنوعی] سطح انسانی هشدار میدهد.
دیپمایند از تاسیس آن در سال ۲۰۱۰، به چند مرحله مهم هوش مصنوعی شامل طیفی از زمینهها دست یافت، از جمله شکست دادن انسانهای قهرمان جهان در بازی تختهای پیچیده «گو» و پیشبینی بیش از ۲۰۰ میلیون ساختار از همه پروتئینهای شناختهشده.
در سپتامبر گذشته، این شرکت مستقر در لندن در مقالهای برای نخستین بار افشا کرد که در حال کار بر روی یک چتبات مدل زبانی بزرگ (اِلاِلاِم) است و یک «عامل [هوش مصنوعی] محاوره جستوجوگر اطلاعات» طراحی شده است تا در مقایسه با سایر مدلهای زبانی، مفیدتر، درستتر و بیخطرتر باشد.
دیپمایند در یک پست وبلاگ منتشرشده در کنار مقاله توضیح داد که اسپارو میتواند برای آموزش چتباتهای دیگر استفاده شود تا ایمنتر و مفیدتر باشند. یکی از نمونههای ارائهشده، توانایی اسپارو در تشخیص پرسشهای احتمالا خطرآفرین کاربران، از جمله نحوه روشن کردن ماشین بدون سوییچ بود.
این پیام وبلاگی توضیح داد: «عاملهای [هوش مصنوعی] گفتوگو که مدل زبانی بزرگ ارائه میکنند، میتوانند اطلاعات نادرست یا مندرآوردی را بیان کنند، از زبانی تبعیضآمیز استفاده کنند یا رفتار خطرناک را تشویق کنند.»
«اسپارو درک ما را از نحوه آموزش عاملهای [هوش مصنوعی] گسترش میدهد... و در نهایت، به ساخت هوش جامع مصنوعی ایمنتر و مفیدتر کمک میکند.»
© The Independent