ده‌ها خانواده مهاجر افغان در لندن، در معرض خطر اخراج قرار گرفته‌اند

دولت بریتانیا می‌گوید توان پرداخت هزینه بالای هتل‌های لندن را ندارد

وزارت کشور بریتانیا گفت هزینه هتل‌های لندن بسیار بالا است و آن‌ها مجبورند تا پناهجویان را به هتلی دورتر با هزینه کمتر منتقل کنند-DOMINIC LIPINSKI / POOL / AFP

مقام‌های وزارت کشور بریتانیا به ده‌ها خانواده مهاجر افغان که ۱۸ماه قبل به بریتانیا انتقال پیدا کرده بودند، گفتند که باید هتل‌های محل اقامت خود را ترک کرده و به جاهای دورتر بروند. به‌تازگی، به چهل خانواده افغان که شامل ۲۰۰ تن می‌شوند، هشدار داده شده است که ظرف سه هفته، باید از هتلی در لندن خارج شده و به هتلی در لیدز در فاصله ۲۰۰ کیلومتری لندن نقل مکان کنند. 

به گزارش روزنامه گاردین، وزارت کشور بریتانیا گفت که هزینه هتل‌های لندن بسیار بالا است و آن‌ها مجبورند تا به هتلی دورتر با هزینه کمتر نقل مکان کنند. با این حال، افغان‌هایی که به تازگی برای آن‌ها نامه انتقال فرستاده شده است، می‌گویند به این انتقال اعتراض دارند و حاضر نیستند محل زندگی فعلی خود را ترک کنند. آن‌ها می‌گویند که بیشتر این افراد در لندن برای خود کار پیدا کرده‌اند و فرزندانشان در ۱۸ ماه گذشته وارد کلاس‌های درس در مدرسه و کالج شده‌اند. حمیدالله که در گذشته مشاور پارلمانی بوده است، گفت: «فرزندان ما تازه از آشفتگی‌های روانی نجات پیدا کرده‌اند و وارد مدرسه شده و در حال آموزش‌اند. حالا انتقال آن‌ها به یک جای نامعلوم دیگر، باز هم فرزندان ما را با مشکلات روانی روبرو می‌کند. زیرا می‌خواهند این‌ها را در میانه سال تحصیلی از درس جدا کنند.»

حمیدالله گفت: «دولت به ما می‌گوید که هزینه‌های این هتل سنگین است و شما باید ۲۰۰ مایل دورتر به منطقه وتربی (wetherby) در شهر لیدز بروید. ما که این منطقه را انتخاب نکردیم. وزارت کشور ما را اینجا آورد. حالا که ما در لندن برای خود کار پیدا کردیم، فرزندان ما به مدرسه می‌روند. [آن‌ها] ما را دوباره آواره می‌کنند.» حمیدالله از وزارت کشور خواست که پرداخت ده‌ها هزار پوند به‌عنوان هزینه‌های هتل را متوقف کند و در عوض، به‌عنوان ضامن عمل کند تا بتواند مکانی را در نزدیکی لندن اجاره کند. «لطفا ما را به هتل لیدز نفرستید که در آن فرزندانمان تحصیلات خود را از دست بدهند. آن‌ها ممکن است مجبور شوند سال تحصیلی خود را ناتمام ترک کنند، زیرا جایی برای آن‌ها در آنجا نخواهند بود.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بر اساس گزارش‌های ارائه‌شده به شوراهای محلی بریتانیا، دولت قصد دارد تا پایان سال جاری، تمام خانواده‌های افغان را از هتل‌ها خارج کند. تخمین زده می‌شود که ۹ هزار افغان ۱۸ ماه پس از خروج از افغانستان، هنوز در شرایط اسکان موقت در بریتانیا زندگی می‌کنند. اکثر آن‌ها در هتل‌‌هایی در شهر لندن زندگی می‌کنند و با وجود درخواست مکررشان مبنی بر اسکان در خانه‌های دائمی، وزارت کشور بریتانیا نتوانسته است برای اکثر آن‌ها زمینه انتقال به خانه‌های دائمی را میسر کند. مهاجرانی که نامه نقل مکان به لیدز را دریافت کرده‌اند، می‌گویند که به هیچ‌وجه حاضر به رفتن به لیدز نیستند و در برابر این اقدام، اعتراض خواهند کرد. آن‌ها تصمیم گرفته‌اند تا در هفته پیش رو، در مقابل مجلس بریتانیا تجمع اعتراضی برگزار کنند. 

در همین حال، گفته می‌شود ساکنان محلی در منطقه وتربی در شهر لیدز نیز با حضور مهاجران افغان مخالفت نشان داده‌اند. آن‌ها به وب‌سایت لیدز لایو گفتند که در مورد انتقال مهاجران افغان، با آن‌ها هیچ گونه مشورتی صورت نگرفته و وزارت کشور به صورت سری و پنهانی این تصمیم را گرفته است. 

وزارت کشور بریتانیا از تابستان سال گذشته، تصمیم گرفت تا مهاجران افغان را تشویق کند تا به جای هتل‌های گران‌قیمت لندن، به خانه‌های دائمی نقل مکان کنند. اما صاحبان خانه در لندن و حومه آن از واگذاری خانه‌های خود به مهاجران افغان خودداری کرده‌اند. زیرا به باور آن‌ها، مهاجران نمی‌توانند هزینه پرداخت اجاره‌خانه را بپردازند و صاحب‌خانه‌ها با مشکل مواجه می‌شوند. همچنین، برای اجاره گرفتن خانه، نیاز به ضمانت وجود دارد و بیشتر این مهاجران نمی‌توانند ضمانت لازم را برای اجاره خانه به دست بیاورند. 

دولت‌ بریتانیا از طرف مجلس و سازمان‌های حامی مهاجرت به بی‌تفاوتی در قبال همکاران این دولت در افغانستان متهم شده است. مجلس نمایندگان بریتانیا دولت بوریس جانسون را متهم کرد که همکاران افغان خود را که سال‌ها در کنار نیروهای بریتانیایی و همچنان سازمان‌های فعال این کشور در افغانستان حضور داشته‌اند، به حال خود رها کرده است. بریتانیا هم‌زمان با آمریکا و دیگر متحدان این کشور، در ۱۵ اوت سال ۲۰۲۱ روند تخلیه همکاران افغان خود را آغاز و تا آخر اوت همان سال، ۱۵ هزار افغان را به این کشور منتقل کرد. اما با وجود آغاز برنامه اسکان مجدد به دست دولت جانسون، هیچ افغانستانی در سال ۲۰۲۲ به بریتانیا انتقال داده نشد. در حالی که بر اساس برنامه اسکان مجدد (ACRC)، قرار بود طی ۵ سال، ۲۰ هزار شهروند افغان که با بریتانیا در ۲۰ سال گذشته همکار بودند، به این کشور انتقال پیدا کنند.