نماینده اوکراین در سازمان ملل: روسیه دشت‌های حاصلخیز اوکراین را به میدان‌های مین تبدیل کرده است

گوترش: تشدید درگیری‌ روسیه و اوکراین جهان را به سمت یک «جنگ گسترده‌تر» پیش می‌‌برد

نماينده روسيه در برابر این انتقادها، خطاب به شورای امنیت، کشورهای غربی را مسئول تداوم جنگ در اوکراين دانست-TIMOTHY A. CLARY / AFP

سرگی کیسلیتسیا، نماینده اوکراین در سازمان ملل، روز دوشنبه، ششم فوریه (۱۷ بهمن)، در نشست شورای امنیت، شماری از حملات اخیر روسیه به اوکراین را مثال زد و گفت که بیش از  ۷۷ هزار هدف، عمدتا از زیرساخت‌های غیرنظامی در اوکراین، هدف حملات روسیه قرار گرفته‌اند.

سرگی کیسلیتسیا گزارش داد که ۳۰ درصد خاک اوکراین تحت اشغال روسیه است و نیروهای روس حتی هنگام عقب‌نشینی از منطقه‌ای، آن را مین‌گذاری می‌کنند. او گفت که بیش از سه میلیون مین که استفاده از آن‌ها غیرقانونی است، در چنین مناطقی کشف و خنثی شده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایندیپندنت فارسی در سازمان ملل، نماینده اوکراین با اشاره به مین‌گذاری‌های روسیه گفت: «روسیه، با تبدیل کردن زمین‌های حاصلخیز اوکراین به دشت مین، بحران غذایی جهان را تشدید کرده است.» سرگی کیسلیتسیا افزود که گزارش مقام‌های اوکراینی همچنین از جابه‌جایی اجباری بیش از ۱۶ هزار کودک اوکراینی به روسیه حکایت دارد. 

مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده امدادهای اضطراری، نیز تصویری تاریک از وضعیت اوکراین به شورای امنیت ارائه داد. او گزارش داد که بیش از ۱۷ میلیون نفر یا ۴۰ درصد جمعیت اوکراین، به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و از زمان آغاز جنگ تاکنون بيش از ۷۰۰۰ غيرنظامی کشته شده‌اند. این داده‌ها از تایید سازمان ملل متحد برخوردارند و شمار واقعی کشته‌شدگان احتمالا بسیار بیشتر است. نزدیک به هشت میلیون اوکراینی به کشورهای همسایه گریخته‌اند. افزون بر این، بیش از پنج میلیون نفر با تخریب خانه‌هایشان، آواره شده‌اند و بسیاری در دخمه‌های زیرزمینی زندگی می‌کنند تا از خود در برابر بمباران محافظت کنند. 

نماينده روسيه در برابر این انتقادها، خطاب به شورای امنیت، کشورهای غربی را مسئول تداوم جنگ و نرسیدن به صلح در اوکراين دانست. او گفت: «اگر کی‌یف و اربابان غربی‌اش خواهان صلح بودند، رنج غیرنظامیان اوکراینی مدت‌ها پیش متوقف شده بود.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نماينده روسيه در شورای امنیت ادعا کرد که ارتش اوکراین نیز زیرساخت‌های غیرنظامی در منطقه دونباس را هدف قرار می‌دهد. او گفت واکنش نشان ندادن غرب به این حملات، دخالت مستقیم غرب را در تامین سلاح‌‌های سنگین به اوکراین، مانند موشک‌های دوربرد، ثابت می‌کند. او همچنین ادعا کرد که هنگامی که سازمان‌های غیردولتی در مورد تلفات روسیه و بحران بشردوستانه پیش روی آن‌ گزارش می‌دهند، هدف آزار و اذیت قرار می‌گیرند.

نماينده روسيه با اشاره به بودجه کوچک کمک‌های بشردوستانه برای افغانستان، گفت که در مقابل، به نظر می‌رسد که پول برای تامین سلاح برای اوکراین موجود است. او مدعی شد که این در واقع جنگ بین روسیه و اوکراین نیست، بلکه بین ناتو و روسیه است، و افزود که غرب از اوکراین به منزله یک ابزار در جنگ مذهبی- ژئوپلیتیک خود علیه روسیه استفاده می‌کند.

نماینده روسیه، جنگ کنونی را با جنگ جهانی دوم مقایسه کرد و ادعا کرد که غرب به دنبال پاکسازی قومی روس‌ها در اوکراین است. او با اشاره به  اقدامات آلمان نازی، گفت: «مانند سال ۱۹۴۱، بار دیگر تانک‌های خود را برای کشتن روس‌ها به اوکراین فرستاده‌اند.»

در مقابل، نماینده آمریکا در شورای امنیت، روسیه را به  ربودن نظام‌مند کودکان اوکراینی و تحویل آن‌ها به خانواده‌های روسی متهم کرد. او با اشاره به رفتار روسیه گفت که این نوع اقدامات آشکار می‌کند که روسیه آماده صلح نیست. او افزود: «پوتین این جنگ را شروع کرد و تنها کسی است که می‌تواند جنگ را تمام کند.» 

نماینده فرانسه در شورای امنیت نیز «راهبرد هدف قرار دادن نظام‌مند زیرساخت‌های غیرنظامی» اوکراین را به شدت محکوم کرد و این اقدامات را «جنایات جنگی» نامید. او به ناامنی غذایی جهانی اشاره کرد و گفت: «پیامدهای جنگ روسیه با اوکراین، از مرزهای اوکراین فراتر می‌رود.» نماینده فرانسه از روسيه خواست که از تجديد ابتکار اجازه صادرات غلات اوکراین از طریق دريای سياه در ۱۹ مارس، جلوگيری نکند. او تاکيد کرد که فرانسه هرگز جهانی را نخواهد پذيرفت که در آن «زور مهم‌تر از قانون» است.

نماينده بريتانيا در سخنان خود به دشواری ارسال کمک‌های بشردوستانه در عین تنش‌های شدید، به ویژه در مناطق تحت کنترل روسیه اشاره کرد که دسترسی سازمان‌های امدادی بشردوستانه به آن‌ها محدود و گاهی ناممکن است. او گفت: «انکار نظام‌مند جلوگیری از دسترسی بشردوستانه به این مناطق، باید پایان باید.» او افزود که این اقدامات با رفتار روسیه در طول جنگ، از جمله هدف قرار دادن عمدی زیرساخت‌های غیرنظامی، همخوانی دارد. او تاکید کرد که خروج یک‌جانبه سربازان روسیه از اوکراین در راستای منشور سازمان ملل متحد، تنها راه‌حل برای پایان دادن به این جنگ است.

نماینده اتحادیه اروپا نیز در این نشست تاکيد کرد که اتحاديه اروپا از تمام تلاش‌ها برای اطمينان یافتن از مسئولیت‌پذیری کامل عاملان جنايات جنگی استقبال خواهد کرد. 

‏آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز روز دوشنبه، ۶ فوریه (۱۷ بهمن)، به کشورها هشدار داد که از احتمال تشدید بیشتر درگیری‌ روسیه و اوکراین هراس دارد، زیرا تشدید این درگیری به معنای آن است که جهان به سمت یک «جنگ گسترده‌تر» پیش می‌رود. او در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که چشم‌انداز صلح همچنان رو به افول است و احتمال می‌رود که خونریزی‌ها افزایش یابد. 

بیشتر از جهان