تهدیدهای امنیتی به تعطیلی سفارت عربستان سعودی در کابل منجر شد

دیپلمات‌های سعودی پس از ترک کابل، در اسلام‌آباد مستقر شدند

هنوز مشخص نیست دیپلمات‌های عربستان سعودی تا کی در پاکستان خواهند ماندــOZAN KOSE / AFP

دیپلمات‌های عربستان سعودی در افغانستان اواخر هفته گذشته پس از ترک کابل، در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، مستقر شدند. رویترز روز دوشنبه ۱۷ بهمن در گزارشی به نقل از منابع آگاه، نوشت که خطر وقوع حملات تروریستی باعث شد دیپلمات‌های سعودی کابل را ترک کنند. 

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، روز یکشنبه گفته بود دیپلمات‌های سفارت عربستان سعودی مقیم کابل برای شرکت در یک دوره آموزشی به عربستان سعودی رفته‌اند و پس از پایان دوره به محل کارشان در کابل بازمی‌گردند. او نقش داشتن تهدید‌های امنیتی یا مسائل سیاسی در تخلیه سفارت عربستان سعودی را رد کرده بود.

وزارت خارجه پاکستان و دولت عربستان سعودی تاکنون در این مورد اظهارنظر نکرده‌اند، اما منابع آگاه به رویترز گفتند که دیپلمات‌های عربستان سعودی پس از دریافت هشدارهای امنیتی، از طریق هوایی کابل را به مقصد اسلام‌آباد ترک کردند.

هنوز مشخص نیست دیپلمات‌های عربستان سعودی تا کی در پاکستان می‌مانند.

در ۱۸ ماه سلطه طالبان بر افغانستان، داعش خراسان ضمن راه‌اندازی حملات مرگبار علیه غیرنظامیان و اعضای طالبان، به سفارتخانه‌های روسیه و پاکستان نیز حمله کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اوایل سپتامبر ۲۰۲۲، یک بمب‌گذار انتحاری داعش خود را در میان جمعی از متقاضیان ویزای روسیه مقابل کنسولگری این کشور در کابل منفجر کرد که به کشته شدن دو شهروند روسیه و چهار شهروند افغانستان منجر شد. اوایل دسامبر هم دو مهاجم داعشی به سفارت پاکستان در کابل حمله کردند که زخمی شدن یک نگهبان سفارت را در پی داشت. به دنبال آن، حمله به وزارت خارجه طالبان در حالی که هیئتی از دیپلمات‌های چینی آنجا در حال مذاکره با وزیر خارجه طالبان بودند و نیز حمله به هتل محل اقامت شهروندان چینی در کابل، نگرانی‌ها از تداوم حملات به اماکن دیپلماتیک را افزایش داد.

به دنبال خروج دیپلمات‌های عربستان سعودی از کابل، گزارش‌هایی در مورد احتمال خروج دیپلمات‌های امارات متحده عربی و چند کشور دیگر نیز منتشر شد اما تاکنون منابع رسمی در این مورد اظهارنظر نکرده‌اند.

خبرگزاری باختر، رسانه رسمی طالبان، روز دوشنبه در مطلبی نوشت که برخی کشورها به این بهانه که اوضاع امنیتی در کابل نگران کننده است، تلاش می‌کنند به طالبان فشار بیاورند. این خبرگزاری بدون نام بردن از کشوری مشخص، افزود که خارج شدن دیپلمات‌ها به بهانه تهدیدهای امنیتی یک ابزار فشار بر طالبان است، در حالی که «امنیت در کابل و کل افغانستان یک الگو در میان کشورهای منطقه است».

خبرگزاری باختر در حالی که اوضاع امنیتی کابل را الگوی کشورهای منطقه می‌خواند که گروه داعش خراسان، باندهای تبهکار، آدمربایان و اعضای طالبان در بخش‌های مختلف این کشور هر روز در حال آدمربایی و ارتکاب حملات مسلحانه و قتل‌های هدفمندند.

بیشتر از جهان