مطالعهای نشان میدهد ژنهای مولد سرطان را میتوان پیش از تولد خاموش کرد.
پژوهشگران دانشگاه بات (Bath University) میگویند کلیدی داخل یک تومور کشف کردهاند که میتوان آن را چند ساعت پس از لقاح «غیرفعال» کرد.
پروفسور تونی پری، از نویسندگان این مطالعه که هدایت پژوهش را از بخش علوم زیستی دانشگاه بات به عهده داشت، میگوید: «مطالعه ما برای تشخیص زودهنگام سرطان فصل بالینی تازهای میگشاید.»
این گروه با آزمایشهایی روی موشها دریافتند که فعالیت ژن در جنین ظرف چهار ساعت پس از تزریق اسپرم شروع میشود و طبق یک برنامه پیش میرود. ژنها به صورت تصادفی روشن نمیشوند بلکه این اتفاق به ترتیبی ازپیشتعیینشده رخ میدهد.
این ژنها عبارتاند از «انکوژنهایی» [ژنهای تومورزا] که اگر جهش یابند، مولد سرطان میشوند. پژوهشگران احتمال میدهند این یافتهها در مورد انسان نیز درست باشد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پروفسور پری گفت: «مدتها است که بسیاری از عوامل مسئول شروع فعالیت ژن در جنین را به مثابه انکوژن اصلی میشناسند.»
این نخستین بار است که یک ترتیب ازپیشتعیینشده رویدادها در جنینهای تکسلولی در هر یک از گونهها ایجاد شده است.
این گروه با ترکیب روشی پیشرفته برای تزریق اسپرم به تخمک با جدیدترین روشهای توالییابی آرانای پیامرسان (mRNA) به این کشف رسیدهاند.
آرانای پیامرسان یک «واسطه» ژنتیکی است که اطلاعات را از ژنها میخواند و به مناطقی از سلول که پروتئینهاــ عناصر سازنده حیاتــ در آن تولید میشوند، میرساند.
رشته امآرانای قبل از لقاح در تخمکها و نیز در زمان روشن شدن ژنوم در جنین تولید میشود.
پژوهشگران بین این دو نوع تمایز ایجاد کردهاند و کلید «روشن» جنین را که با سرطان نیز مرتبط بود، مشخص کردند.
این از تخمک به ارث میرسد. استفاده از مهارکنندهها تقریبا بلافاصله جلو رشد جنینها را گرفت.
پژوهشگران پروتئینی موسوم به سیــمیک (c-Myc) را که در بیش از ۷۰ درصد سرطانهای انسان یافت میشود، هدف قرار دادند. مسدود کردن این پروتئین سرطانی به خاموش کردن این کلید کمک کرد که احتمالا جلو [بروز] تومورهای آتی را میگیرد.
این گروه میگوید که سیــمیک و سایر عوامل درون تخمک نهفتهاند و با لقاح فعال میشوند.
این مطالعه روی موشها با یافتههایی که پژوهشگران بهتازگی منتشر کردهاند، همپوشانی دارد که نشان میدهد فعالیت ژنی در جنین انسان نیز از مرحله تکسلولی شروع میشود.
© The Independent