کشتی‌های ایرانی اجازه دارند از کانال پاناما عبور کنند

مسئولان کانال پاناما می‌گویند تا زمانی که کشتی‌های جمهوری اسلامی هنجارهای بین‌المللی را رعایت می‌کنند، می‌توانند از این کانال استفاده کنند

کانال پاناما یکی از مهم‌ترین آبراهه‌های راهبردی جهان است که اقیانوس آرام را به اقیانوس اطلس متصل می‌کند - AFP

مقام‌های کشور پاناما می‌گویند تا زمانی که کشتی‌های متعلق به جمهوری اسلامی قوانین بین‌المللی را رعایت می‌کنند، اجازه دارند  از این آبراه عبور کنند.

این در حالی است که پیش‌تر در ماه ژانویه، خبرهایی منتشر شد مبنی بر اینکه ارتش جمهوری اسلامی می‌خواهد کشتی‌های نظامی‌اش را در کانال پاناما مستقر کند. این موضوع با واکنش ایالات متحده روبرو شد و کاخ سفید به جمهوری اسلامی هشدار داد فعالیت‌های تهران را به‌دقت زیرنظر دارد.

کانال پاناما یکی از مهم‌ترین آبراهه‌های راهبردی جهان است که اقیانوس آرام را به اقیانوس اطلس متصل می‌کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پروژه ساخت کامل این کانال را ایالات متحده در قرن بیستم بر عهده داشت. با این حال اداره و کنترل این کانال از همان قرن بیستم که کانالی «بی‌طرف» در جهان اعلام شد، در اختیار پانامایی‌ها قرار گرفت. این کشور از عوارض ورود و خروج کشتی‌ها به این کانال درآمد زیادی دارد.

حالا مسئولان این کانال با استناد به معاهده بین‌المللی ۱۹۷۷ که کنترل این آبراه را به پاناما سپرد و آن را بی‌طرف می‌داند، می‌گویند که کانال پاناما باید برای عبورومرور کشتی‌هایی که هنجارها را رعایت می‌کنند، عوارض می‌دهند و هیچ اقدام غیرعادی و نظامی انجام نمی‌دهند، امن و آزاد باقی بماند.

اولین بار رسانه‌های پانامایی از قصد جمهوری اسلامی برای اعزام ناوچه‌های جنگی و تقویت حضور نظامی در آمریکای لاتین خبر دادند.

جمهوری اسلامی ایران در این منطقه با ونزوئلا روابط نزدیکی دارد.

ودانت پاتل، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، هفته گذشته با هشدار به مقام‌های جمهوری اسلامی، تاکید کرد کشورش فعالیت‌ نیروهای دریایی در نیمکره غربی را کاملا زیرنظر دارد.