با بارش برف در تهران، اکثر معابر شهری در روز یکشنبه ۲۳ بهمن، قفل شدند و عبور و مرور در پایتخت ایران مختل شد. محمدرضا خسروجردی، رئیس مرکز فرماندهی و کنترل هوشمند پلیس راهور تهران بزرگ، با اشاره به وضعیت ترافیکی معابر پایتخت اعلام کرد از بزرگراهها بهویژه بزرگراه هاشمی رفسنجانی، بابایی و ارتش ترافیک سنگین گزارش میشود. او تاکید کرد مردم اگر کار ضروری ندارند از منزل خارج نشوند تا تردد در معابر پایتخت به حداقل برسد.
گوگلمپ هم اکثر معابر مهم شرق، غرب، شمال و جنوب تهران را دارای ترافیک سنگین نشان میدهد. با این حال در کمال ناباوری، اولین واکنش شهرداری تهران به ترافیک گسترده در تهران تکذیب آن بود. شهرداری تهران ادعا کرد تمام معابر شهر تهران بازند. سایت خبری انتخاب در واکنش به این اظهارنظر شهرداری تهران نوشت: «کارنامه شهرداری زاکانی در برفروبی که به گفته یک عضو شورای شهر انقلابی مایه شرمساری شده است، امروز در معرض قضاوت مردم تهران قرار دارد و نمره مردودی را نه فقط برای زاکانی بلکه برای همه حامیان اینها در دیگر نهادهای حاکمیت نشان میدهد.»
شهرداری در نهایت ظهر یکشنبه، چند ساعت پس از اظهارنظر اول، وجود ترافیک در تهران را تایید کرد. عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران در واکنش به ترافیک شدید در تهران، مسدود بودن معابر را رد کرد اما این اتفاق را عادی دانست. او در توییتی نوشت: «با این حجم گسترده از بارش برف و برودت هوا کندی حرکت و ترافیک بیش از روزهای عادی خواهد بود. با این حال تاکنون هیچ مسیری مسدود نیست.»
ناصر امانی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، به ترافیک شدید در تهران از نیمههای شب اشاره کرد و گفت: «حرف من این است که آقای زاکانی بعدازظهر پنجشنبه باید به اتاق مانیتورینگ معاونت حملونقل میرفت و معاونتها و شهرداران را به خط میکرد تا آن فاجعه نصفهشب ایجاد نشود. من شش ساعته از سئول به اوین رسیدم و مردم را دیدم که تا نیمهشب یا ماشین هل میدادند یا ماشین را رها کردند و به خانه رفتند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
خبرها حاکی از آن است که زاکانی زمانی که باید بحران پایتخت را مدیریت میکرد، به مسجد باغ فیض رفته بود تا در دیدار مردمی آن مسجد سخنرانی کند؛ اقدامی نمادین و پوپولیستی که برای شهردار انقلابی تهران به حل مشکلات شهری اولویت داشت. این کمکاریهای زاکانی در حالی صورت میگیرد که بودجه شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵۰ درصدی افزایش داده شده و او با بودجه ۷۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانیاش تاکنون نه تنها کاری خاصی انجام نداده است که اجرای سادهترین وظایف سالهای گذشته شهرداری تهران نیز امسال با مشکلات زیادی روبرو شدهاند.
شهرداری تهران اینک بهسادگی از ماجرای ترافیک میگذرد، آن هم در شرایطی که ترافیک تهران در اوایل روی کار آمدن جمهوری اسلامی یک جرم تلقی و به اعدام شهردار وقت تهران در زمان محمدرضا پهلوی منجر شده بود. غلامرضا نیکپی از سال ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۶ به مدت هشت سال شهردار تهران بود. او پیش از وقوع انقلاب ۵۷ به زندان افتاد و با هجوم انقلابیون به زندان قصر از زندان آزاد شد. نیکپی پس از مدتی دوباره بازداشت و سپس دادگاهی و اعدام شد. یکی از اتهامهای اصلی نیکپی در این دادگاه ترافیک تهران بود.
بر اساس مستندات موجود، رئیس دادگاه خطاب او اعلام کرده بود که «به عنوان دکترای اقتصاد از لندن چرا به مردم هشدار ندادید علت مشکل ترافیک مردم نیستند و چرا عوامل استعمار را مقصر ندانستید؟ نیکپی پاسخ داد: «مشکل سه بخش دارد. یکی زیادی اتوبوس است». رئیس میگوید: «این همان روش بورژوازی است.» در جلسهای دیگر، بحث ترافیک بالا میگیرد و رئیس دادگاه میگوید: «انفجار ترافیک مردم را کلافه کرده، ناراحتیهای اعصاب و مرگومیرها همه از سنگینی ترافیک است و شما مسئول ترافیک بودید.» نیکپی پاسخ میدهد: «مسئولیت ترافیک با شهربانی بود و یک سال آخر با شهرداری پایتخت و قبول کردم چون قصدم خدمت به خلق بود.» رئیس میگوید: «خدمت نبود، خلق را کشتید! شما در ترافیک تهران سیاست کلیتان در جهت تامین منافع استعمار بوده است.» نیکپی در پاسخ میگوید: «بنده برای ترافیک تهران دو سال دیگر وقت میخواستم تا اولین خط مترو دایر شود و این بزرگراهها به یکدیگر وصل شود و بقیه پلهایی که در نظر بود، زده شوند.»
نیکپی آن زمان اعلام کرد که مترو تهران دو سال دیگر راهاندازی خواهد داشت؛ در حالی که این مترو ۲۰ سال بعد و در سال ۱۳۷۷ افتتاح شد.