حکمتیار پس از دو هفته سکوت: بیشتر تروریست‌ها در افغانستان خارجی‌اند

حکمتیار می‌گوید یک جبهه جنگ در افغانستان در حال شکل‌گیری است

شبکه تلویزیونی بریا، سخنرانی حکمتیار را روز دوشنبه، تحت عنوان «تازه‌ترین اظهارات حکمتیار در یکی از حلقات درسی» منتشر کرد-WAKIL KOHSAR / AFP

گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان، روز دوشنبه، اول اسفند (۲۰ فوریه)، دو هفته پس از متوقف شدن سخنرانی‎هایش در مسجد ایمان کابل، در پیامی ویدیویی گفت که بسته شدن چند سفار‌تخانه و توقف سخنرانی‌های او، به شایعات در مورد افزایش ناامنی در افغانستان دامن زده است.

حکمتیار ادعا کرد که تمامی حمله‌های تروریستی در افغانستان را شهروندان خارجی انجام می‌دهند و سهم افغان‌ها در این حمله‌ها اندک است.

او افزود که حمله به جان او که اوایل دسامبر ۲۰۲۲ انجام شد، نیز به دست شهروندان خارجی صورت گرفت و بیرون از افغانستان طراحی شده بود. حکمتیار گفت: «تمامی حمله‌ها به دست افراد خارجی انجام می‌شود. سازماندهی، اجرا و برنامه‌ریزی حملات را نیز خارجی‌ها انجام می‌دهند.»

شبکه تلویزیونی بریا، سخنرانی حکمتیار را روز دوشنبه، اول اسفند، با عنوان «تازه‌ترین اظهارات حکمتیار در یکی از حلقات درسی» پخش کرد. در این ویدیو دیده می‌شود که حدود ۱۵ نفر در محل سخنرانی‎های حکمتیار در دفتر حزب اسلامی نشسته‌اند و او در مورد مسائل افغانستان سخن می‌گوید.

حکمتیار ادعا می‌کند که نشست مونیخ، متمرکز بر افغانستان بود و شرکت‌کنندگان آن توجه خاصی به مسائل افغانستان داشتند. حکمتیار در حالی این ادعا را مطرح می‌کند که در نشست امنیتی مونیخ، از طالبان دعوت نشد و جز یک میزگرد در مورد افغانستان، هیچ اشاره دیگری به مسائل این کشور نشد. برخلاف صحبت حکمتیار، تمرکز کنفرانس امنیتی مونیخ روی جنگ اوکراین بود و بیشتر شرکت‌کنندگان نیز در همین مورد صحبت کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رهبر حزب اسلامی که از چهره‌های تندرو جهادی در افغانستان دانسته می‌شود، پس از فروپاشی دولت جمهوری، در کابل باقی ماند و زیر سلطه طالبان زندگی می‌کند. او پس از سال‌ها زندگی پنهان در پاکستان و افغانستان، در سال ۲۰۱۷ به دولت اشرف غنی پیوست و گفت از جنگ دست کشیده است.

حکمتیار در سال ۲۰۱۹ نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد، اما رای کافی برای تصاحب کرسی ریاست جمهوری به دست نیاورد. با اینکه حکمتیار مخالف سرسخت دولت جمهوری بود، اما با برگزاری انتخابات و گزینش رئیس حکومت با آرای مردم، موافق است.

پس از فروپاشی دولت جمهوری، حکمتیار از طریق شبکه تلویزیونی شخصی‌اش به نام «بریا» سخنرانی‌های خود را پخش می‌کرد و هر جمعه، در صحن مسجدی به نام «ایمان» که در بخشی از دفتر خود ایجاد کرده است، سخنرانی می‌کرد. پس از حمله دو مهاجم انتحاری که هیچ گروهی مسئولیت آن را برعهده نگرفت، سخنرانی‌های حکمتیار در میان هوادارانش کاهش یافت. اوایل فوریه سال جاری میلادی، حکمتیار در یک سخنرانی گفت که به او دستور داده شده است که سخنرانی‌هایش را در مسجد ایمان متوقف کند، چون سطح تهدیدهای امنیتی افزایش یافته است.

حکمتیار در پیام جدید خود گفت که متوقف شدن سخنرانی‎های او در مسجد ایمان و نیز مسدود شدن سفارت‌خانه‌های چند کشور عربی در کابل، به شایعات در مورد گسترش ناامنی و تهدید در افغانستان دامن زده است.

حکمتیار در این سخنرانی تازه هیچ سخنی راجع به رژیم طالبان نگفت، در حالیکه پس از حمله انتحاری به مسجد ایمان، در چندین سخنرانی از طالبان انتقاد کرده و گفته بود که اوضاع امنیتی کشور رو به وخامت است و طالبان امکانات امنیتی مناسبی در اختیار او قرار نداده‌اند.