ظاهر اغبر، سفیر حکومت پیشین افغانستان در تاجیکستان، روز دوشنبه، اول اسفند (۲۰ فوریه) گفت که با هیاتی از کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا دیدار کرده است.
او در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «در مورد تهدید تروریسم در منطقه، اهمیت سیستم نظارتی بر کمکهای بشردوستانه و نیاز به تشکیل حکومت انتخابی گفتوگو کردم.»
او جزئیات بیشتری از این دیدار منتشر نکرده است.
با سرنگونی حکومت پیشین افغانستان، اغبر سفارت کابل در دوشنبه را به طالبان تحویل نداد. او روابط نزدیکی با جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود، فرزند احمدشاه مسعود (قهرمان ملی افغانستان) دارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اغبر از منتقدان جدی حکومت طالبان است و بر تشکیل حکومت فراگیر با حضور همه اقوام تاکید میکند. او قاطعانه به درخواست طالبان مبنی بر تعامل و تحویل دادن سفارت به این گروه، پاسخ منفی داده است.
دیدار اغبر با هیات آمریکایی، مهم دانسته میشود و به احتمال زیاد، این نخستین دیدار او با هیات آمریکایی، پس از سرنگونی حکومت پیشین افغانستان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ است.
بخشی از گفتوگوی ظاهر اغبر با هیات آمریکایی، در مورد تهدید تروریسم در منطقه بوده است.
با تسلط طالبان بر افغانستان، فعالیتهای تروریستی در این کشور افزایش یافت. القاعده، داعش، تحریک اسلامی ازبکستان، جماعت انصارالله، تحریک طالبان تاجیکستان، تحریک طالبان پاکستان، جیش محمد، سپاه صحابه و شمار دیگری از گروههای تروریستی در افغانستان حضور دارند، اما طالبان حضور جنگجویان خارجی را انکار میکنند.
سفیر حکومت پیشین افغانستان در تاجیکستان در حالی بر تشکیل حکومت انتخابی تاکید میکند که طالبان مخالف سرسخت برگزاری انتخاباتاند و شبیه دوران صدر اسلام، بر بیعت با فردی با عنوان «امیرالمومنین» تاکید دارند.
رهبر کنونی طالبان، ملا هیبتالله آخوندزاده است. او تا کنون در محافل علنی دیده نشده و طالبان فقط یک عکس و یک نوار صوتی منتسب به او را در نشست علمای دینی در کابل منتشر کردهاند.
گفته میشود که در پی سرنگونی حکومت افغانستان، شماری از اعضا و هواداران جبهه مقاومت ملی به تاجیکستان رفتند. امامعلی رحمان، رئیس جمهوری تاجیکستان، نیز چندین بار از طالبان خواسته است که حکومت فراگیر با حضور همه اقوام تشکیل دهند.
اما طالبان تاکنون همه درخواستها را برای تشکیل حکومت فراگیر رد کردهاند.
ماه گذشته، ۲۱ دی، نشست سهروزه هیات رهبری «شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان» با یک هیات آمریکایی در ترکیه برگزار شد. در این نشست، نمایندگان احزاب جمعیت اسلامی، جنبش، وحدت اسلامی، و شماری از نمایندگان پیشین پارلمان افغانستان شرکت داشتند و وضعیت افغانستان را زیر سلطه طالبان، به هیات آمریکایی توضیح دادند.
دیدارهای هیاتهای آمریکایی با سیاسیون مخالف طالبان در حالی انجام میشود که مقامهای آمریکایی میگویند از مقاومت مسلحانه در افغانستان حمایت نمیکنند و با ادامه جنگ در این کشور موافق نیستند.