امیرعبداللهیان دوشنبه در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد سخنرانی می‌کند

سازمان‌های حقوق بشری به حضور و سخنرانی امیرعبداللهیان در نشست شورای عالی حقوق بشر سازمان ملل معترض هستند

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز دوشنبه با حضور وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، نماینده ارشد روسیه و دیپلمات‌های ارشد فرانسه و آلمان، طولانی‌ترین نشست شورای عالی حقوق بشر سازمان را افتتاح خواهد کرد.

این نشست بیش از پنج هفته به‌ طول می انجامد و محور اصلی گفتگوهای آن، جنگ اوکراین، سرکوب مخالفان در روسیه، بلاروس و ایران، تشدید خشونت و درگیری‌ها در فلسطین و مذاکرات صلح در اتیوپی است.

این شورا متشکل از ۴۷ کشور عضو، مجموعه گسترده‌ای از موضوعات حقوق بشری را مورد بحث قرار می‌دهد؛ از جمله «تبعیض، آزادی مذاهب، حق مسکن، و تاثیر مخرب تحریم‌های اقتصادی که مردم را به جای دولت‌ها هدف می‌گیرد.»

در این نشست همچنین درباره وضعیت بحرانی افغانستان، سوریه، میانمار، نیکاراگوئه و سودان جنوبی صحبت خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، روز دوشنبه پس از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، روسای جمهوری کنگو، مونته نگرو و کلمبیا و همچنین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی سخنرانی می‌کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نام آنالنا بائربوک و کاترین کولونا، وزیران امور خارجه آلمان و فرانسه نیز در فهرست سخنرانان روز دوشنبه درج شده است.

وزیر امور خارجه چین، کوین گانگ، قرار است به‌صورت آنلاین پیام خود را در این نشست بخواند.

حضور و سخنرانی امیرعبداللهیان در این نشست سازمان ملل با مخالفت‌ نهادهای حقوق بشری روبه‌رو شده است.

این نخستین بار پس از مرگ مهسا امینی در شهریور ماه گذشته است که یکی از مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی اجازه حضور و سخنرانی در یک نشست بین المللی سازمان ملل متحد را پیدا می کند.

دیپلمات ارشد روسیه هم برای اولین بار پس از جنگ اوکراین است که در نشست‌های حقوق بشری سازمان ملل شرکت می‌کند.

یک سال پیش، در حالی که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در ویدئویی آنلاین در این نشست شرکت کرد، اغلب دیپلمات ها از اتاق خارج شدند تا مخالفت علنی خود با تهاجم روسیه به اوکراین را نشان دهند.

به گزارش اسوشیتدپرس، در این جلسه نماینده ایالات متحده تلاش می کند چین را به خاطر سابقه‌اش در مسائل مربوط به سرکوب «فعالان دموکراسی خواه هنگ کنگ، جدایی طلبان تبتی و مسلمانان اویغور در سین کیانگ» تحت فشار قرار دهد. همچنین انتظار می‌رود که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز از طریق ویدیو کنفرانس صحبت کند.

میشل باشله، رئیس پیشین حقوق بشر سازمان ملل متحد، پاییز گذشته، چند روز پیش از کناره‌گیری گزارشی تلخ از نقض گسترده حقوق بشر در چین منتشر کرد.

از جمله موارد دیگری که در دستور کار این نشست می‌باشد، تمدید احتمالی دوره کاری تیمی از کارشناسان موسوم به کمیسیون تحقیق در مورد تاثیر تهاجم روسیه به اوکراین است.