الهام گرفتن زن‌ستیزان و تروریست‌ها از طالبان

قدرت گرفتن طالبان الهام‌بخش گروه‌های جهادی و تروریستی در منطقه شده است

قدرت رسیدن طالبان باعث الهام‌بخشی به گروه‌های جهادی و تروریستی در منطقه شده است- WAKIL KOHSAR / AFP

هدر بار، مسئول بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر، روز پنجشنبه ۱۱ اسفند (دوم مارس)‌، گفت که طالبان با نقض حقوق زنان و دختران در افغانستان الهام‌بخش زن‌ستیزان در سراسر جهان شده است.

او در توییترش نوشت که طالبان به جامعه بین‌المللی پاسخ‌گو نیستند و زن‌ستیزان در سراسر جهان که در تحمیل تبعیض علیه زنان با طالبان مشترک‌اند، از این گروه الهام گرفته‌اند.

هم‌زمان سفارت آلمان برای افغانستان در حساب توییترش نوشت که اولویت دادن به حقوق زنان بیش از هر زمانی اهمیت دارد. آلمان بر دسترسی زنان به حقوقشان در افغانستان تاکید می‌کند.

طالبان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ با توسل به گزینه نظامی بر افغانستان حاکم شدند و از آن زمان محدودیت‌های شدیدی علیه زنان وضع کردند. بر اساس قوانین طالبان، دختران تنها تا کلاس ششم دبستان اجازه آموزش دارند. این گروه با صدور فرمان‌های «زن‌ستیزانه» بیشتر زنان را خانه‌نشین کردند و کار آنان را نیز در نهادهای غیردولتی ممنوع اعلام کردند.

طالبان اعتراض‌های زنان را در کابل و استان‌های دیگر سرکوب کردند و شماری از زنان معترض را بازداشت و شکنجه کرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

زنان افغانستان معتقدند که روزبه‌روز فشار طالبان بر آن‌ها افزایش پیدا می‌کند و این گروه تلاش می‌کند حضور زنان در جامعه را به صفر برساند و به حقوق و آزادی‌های زنان احترام نمی‌گذارد.

زنان معترض زندگی تحت حاکمیت طالبان را «جهنمی» توصیف می‌کنند که هیچ راه فراری از آن ندارند.

با گذشت بیش از یک‌سال و نیم از حاکمیت طالبان، فعالیت‌های تروریستی در افغانستان افزایش یافته و تاکنون هیچ کشوری حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته است.

به قدرت رسیدن طالبان الهام‌بخش گروه‌های جهادی و تروریستی در منطقه شده است. یکی از این گروه‌ها، تحریک طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) است. این گروه تلاش می‌کند حکومت طالبان افغانستان را در مناطق قبیله‌‌نشین پاکستان برقرار کند.

گفته می‌شود که القاعده، داعش، تحریک اسلامی ازبکستان، جماعت انصارالله، تحریک طالبان تاجیکستان، تحریک طالبان پاکستان، جیش محمد، سپاه صحابه و شمار دیگر از گروه‌های تروریستی در افغانستان حضور دارند.

افزایش حضور تروریست‌ها در افغانستان باعث نگرانی شدید کشورهای منطقه شده است و از طالبان می‌خواهند که با این گروه‌ها به‌طور جدی مبارزه کنند، اما مقام‌های حکومت طالبان در مصاحبه با رسانه‌ها حضور تروریست‌ها و جنگجویان خارجی در این کشور را رد می‌کنند.

این گروه تاکید می‌کنند که هیچ خطری از افغانستان به کشورهای منطقه صادر نمی‌شود و آن‌ها متعهد به مبارزه با تروریسم‌اند.

بیشتر از جهان