ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، در مصاحبهای که روز یکشنبه، ۵ مارس (۱۴ اسفند) منتشر شد، درباره تصویب قانون جدیدی که پیشبینی میشود هفته آینده ارائه شود، گفت: «هر کس غیرقانونی وارد بریتانیا شود، از ماندن منع خواهد شد.»
سوناک تحت فشار قانونگذاران برای یافتن راهحل توقف مهاجرانی است که از طریق کانال اروپا به بریتانیا میرسند.
نخستوزیر بریتانیا که جلوگیری از عبور قایقهای کوچک را یکی از پنج اولویت اصلی خود قرار داده است، به روزنامه میل آن ساندی گفت: «اشتباه نشود، اگر کسی غیرقانونی به اینجا بیاید، نمیتواند بماند.»
به گزارش روزنامه میل آن ساندی، سال گذشته بیش از ۴۵ هزار نفر از گذرگاه خطرناکی برای رسیدن به بریتانیا عبور کردند، و اینک قرار است روز سهشنبه، ۷ مارس، قانون جدیدی برای رسیدگی به این موضوع ارائه شود.
دادههای رسمی نشان میدهد که درخواستهای پناهندگی به بریتانیا، کمتر از میانگین اتحادیه اروپا است. با این حال، سال گذشته بوریس جانسون، نخستوزیر وقت بریتانیا، با پیشنهادی برای انتقال دهها هزار مهاجر به رواندا موافقت کرد. بسیاری از این مهاجران از افغانستان، سوریه یا سایر کشورهای درگیر جنگ آمده و با سختی بسیار خود را به بریتانیا رسانده بودند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
راهبردی که بوریس جانسون در نظر داشت، با نبردی قانونی مواجه شد. دادگاه عالی لندن در دسامبر ۲۰۲۲ این راهبرد را قانونی اعلام کرد، اما مخالفان خواهان تجدیدنظر در این حکماند. پیشبینی میشود که نبرد حقوقی به دادگاه عالی بریتانیا کشیده شود و در آن صورت، ممکن است این پرونده تا ماهها حلوفصل نشود.
گروههای حقوق بشر و حتی شاه چارلز، سیاست فرستادن مهاجران غیرقانونی به رواندا را محکوم کردهاند.
کریس هیتون هریس، وزیر دولت بریتانیا، در پاسخ به این سوال که آیا حق درخواست پناهندگی افرادی که غیرقانونی وارد این کشور میشوند، از آنان سلب میشود یا خیر، گفت: «معتقدم که بله. اگر افراد غیرقانونی به این کشور بیایند، بازگردانده میشوند، یا به جایی مانند رواندا انتقال مییابند.»
سخنان او در شرایطی مطرح میشود که طبق رویه فعلی، پناهجویانی که به بریتانیا میرسند، اغلب میتوانند در طول مدت رسیدگی به پروندهشان در این کشور بمانند.
سوئلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا، نیز در دفاع از این رویکرد گفت: «قوانین ما بسیار ساده خواهند بود؛ تنها مسیر ورود به بریتانیا، مسیر امن و قانونی است.» او ممانعت از ورود غیرقانونی مهاجران را خواسته مردم بریتانیا دانست و تاکید کرد: «دیگر بس است!»
ریشی سوناک در نوامبر ۲۰۲۲ با فرانسه به توافق رسید که تلاشهای دولت خود را برای رسیدگی به مهاجرت غیرقانونی افزایش دهد. او قرار است این هفته برای حضور در یک نشست دوجانبه با محوریت این موضوع، به پاریس سفر کند.
مقامهای بریتانیا ادعا میکنند که در مقابل چنین سختگیریهایی، مسیرهای امن و قانونی بیشتری در دسترس متقاضیان اقامت در بریتانیا خواهند گذاشت.