فعال حقوق مهاجران افغان جایزه شجاعت وزارت خارجه آمریکا را به‌دست آورد

دکتر ذاکره حکمت در استان غزنی به دنیا آمد و در دوران نخست حاکمیت طالبان در دهه ۹۰ میلادی، دبیرستان را مخفیانه به پایان رساند

ذاکره برنده بورس تحصیلی در ترکیه شد و توانست که در رشته پزشکی تحصیل کند-ABDIstanbul/Twitter@

وزارت خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه، ۹ مارس (۱۸ اسفند)، جایزه بین‌المللی زنان شجاع را به ۱۱ زن، از جمله ذاکره حکمت، فعال حقوق مهاجران افغان، اعطا کرد. مراسم اعطای این جایزه با حضور آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و جیل بایدن بانوی اول ایالات متحده آمریکا در حالی که زنان برنده این جایزه نیز حضور داشتند، در کاخ سفید برگزار شد.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا که یک روز پیش از اهدای این جایزه منتشر شد آمده است که این جایزه به زنانی از سراسر جهان تعلق می‌گیرد که شجاعت، قدرت و رهبری استثنایی در دفاع از صلح، عدالت، حقوق ‌بشر، برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان و دختران از خود نشان داده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دکتر ذاکره حکمت در استان غزنی در افغانستان به دنیا آمده است. او دبیرستان را مخفیانه، در دوران نخست حاکمیت طالبان در نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی به پایان رساند. 

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که ذاکره حکمت برنده بورس تحصیلی در ترکیه شد و توانست که در رشته پزشکی به تحصیل بپردازد. 

در این بیانیه آمده است: «دکتر حکمت در طول تحصیلات پزشکی خود داوطلبانه با سازمان‌های کمک به پناهندگان همکاری کرد. او در یک دفتر یک‌اتاقه، انجمن همبستگی پناهندگان افغان را در ۲۰۱۴ در ترکیه تاسیس کرد و از آن زمان تاکنون، خستگی‌ناپذیر برای دفاع از حقوق همه پناهندگان و زنان تلاش کرده است.»

در این بیانیه آمده است که ذاکره حکمت خواستار کمک دولت و مردم ترکیه به کسانی شد از درگیری و آزار و شکنجه، به‌ویژه پس از سقوط افغانستان به ‌دست طالبان در اوت ۲۰۲۱، گریخته‌اند. 

در این بیانیه ذکر شده است: «به لطف تلاش‌های دکتر حکمت، بسیاری از افغان‌ها، به ویژه زنان، دختران و اقلیت‌ها، به حمایت و پناهندگی دست یافتند.»

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که از مارس ۲۰۰۷ به ‌این سو با اعطای جایزه شجاعت به بیش از ۱۸۰ زن از بیش از ۸۰ کشور، ، از فعالیت آنان قدردانی کرده است. 

برای گزینش برنده جایزه شجاعت وزارت خارجه آمریکا، نخست نمایندگی‌های دیپلماتیک ایالات متحده چهره‌هایی از زنان را بر اساس فعالیت‌های آنان نامزد می‌کنند و مقام‌های ارشد وزارت خارجه آمریکا برندگان نهایی را برمی‌گزینند. 

با سرنگونی حکومت افغانستان به ‌دست طالبان، هزاران خانواده از ترس این گروه و گسترش فقر و ناامنی کشورشان را ترک کرده‌اند و روند مهاجرت از افغانستان همچنان ادامه دارد. ایران، پاکستان و ترکیه، سه مقصد آسیایی مهاجرت شهروندان افغانستان‌ به‌شمار می‌روند.  

برخی از مهاجران افغان با رسیدن به ترکیه می‌کوشند خود را به کشورهای اروپایی برسانند.

بیشتر از جهان