دولت گرجستان لایحه «عوامل خارجی» را لغو کرد

منتقدان این قانون می‌گویند آزادی‌های رسانه‌ای و آزادی بیان در خطر است و این قانون گرجستان را به روسیه تبدیل می‌کند

پس از چند روز اعتراض گسترده، دولت گرجستان روز پنجشنبه ۹ مارس (۱۸ اسفند) اعلام کرد پیش‌نویس لایحه جنجالی «عوامل خارجی» را لغو خواهد کرد.

منتقدان این قانون می‌گویند آزادی‌های رسانه‌ای و آزادی بیان در خطر است و این قانون گرجستان را به روسیه تبدیل می‌کند. معترضان معتقدند این قانون یادآور قوانین روسیه است که برای سرکوب مخالفان استفاده می‌شود.

به گزارش آسوشیتدپرس، این لایحه رسانه‌ها و سازمان‌های غیردولتی را که بیش از ۲۰درصد از بودجه خود را از منابع خارجی دریافت می‌کنند، ملزم می‌کرد ذیل عنوان «عوامل نفوذ خارجی» ثبت نام کنند.

مخالفان این لایحه می‌گویند دولت گرجستان از قانون مشابهی در روسیه الهام گرفته است. مقامات در روسیه از این قانون برای سرکوب منتقدان استفاده می‌کنند. روسیه توانسته است با کارشکنی‌ها و تهدیداتش مانع پیوستن گرجستان به ناتو و اتحادیه اروپا شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اعتراضات علیه این لایحه در گرجستان از هفته گذشته آغاز شد اما در روزهای اخیر افزایش یافت.

ده‌ها هزار نفر به خیابان‌های تفلیس، پایتخت گرجستان آمدند که با گاز اشک‌آور و کامیون آب‌پاش نیروهای امنیتی و پلیس مواجه شدند. به گزارش وزارت کشور گرجستان، ۱۳۳ تظاهرکننده دستگیر شده‌اند.

حزب حاکم بر گرجستان می‌گوید به دلیل «جنجال در جامعه» این لایحه پیشنهادی را لغو می‌کند، اما گفته است احتمالا این روند پیچیده‌ خواهد بود، چرا که در حال حاضر مراحل اولیه مورد نیاز برای تصویب این قانون انجام  شده است.

‌گروهی از فعالان که رهبری تظاهرات را بر عهده داشتند گفته بودند اعتراضات روز پنجشنبه از سر گرفته خواهد شد تا اطمينان حاصل کنند که لايحه واقعا کنار گذاشته می‌شود. آن‌ها همچنين خواستار آزادی بازداشت‌شدگان شده‌اند.

سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهوری گرجستان، پیش از این گفته بود که این لایحه را وتو خواهد کرد. زورابیشویلی متعلق به هیچ حزبی نیست اما حزب حاکم وقت از نامزدی او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۸ حمایت کرد.

از زمانی که او قدرت را تصاحب کرد، به طور فزاینده‌ای با تصمیمات و سیاست‌های حزب حاکم‌ به ویژه در مورد امور خارجی مخالفت کرده است.

این لایحه شباهت زیادی به قانونی دارد که در سال ۲۰۱۲ در روسیه تصویب شد. به نظر می‌رسد کرملین این قانون را با هدف سرکوب معترضین تصویب کرده باشد.

بیشتر از جهان