پس از عربستان سعودی روابط ایران با مالدیو هم از سر گرفته می‌شود

جمهوری مالدیو برای آغاز روابط دیپلماتیک با ایران اعلام آمادگی کرد

وزارت خارجه مالدیو سال ۱۳۹۵ از تصمیم این کشور برای قطع روابط دیپلماتیک با ایران خبر داد‌ــ AFP

 پس از توافق ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط میان دو کشور، حالا مالدیو نیز برای شروع مجدد روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی اعلام آمادگی کرده است.

مالدیو، کشوری متشکل از چند جزیره در اقیانوس هند که با ریاض هم روابط بسیار نزدیکی دارد، با انتشار بیانیه‌ای، از توافق ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دیپلماتیک و بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور استقبال کرد.

در بیانیه وزارت خارجه مالدیو آمده که این کشور از بیانیه مشترک سه‌جانبه عربستان سعودی، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین که در آن «بر احترام به استقلال کشورها و مداخله نکردن در امور داخلی» تاکید شده است، استقبال می‌کند.

وزارت خارجه مالدیو در ادامه این بیانیه تاکید کرد: «با توجه به این تحولات مثبت و خوشایند، ما تصمیم گرفتیم روابط با ایران را از سر بگیریم.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

روابط دیپلماتیک ایران و مالدیو که از سال ۱۹۷۵ (۱۳۵۴) آغاز شده بود، در سال ۲۰۱۶ (۱۳۹۵) در پی بیانیه‌‌ای که وزارت خارجه مالدیو صادر کرد، قطع شد. جمهوری مالدیو در آن زمان، دلیل این تصمیم را سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه و خلیج فارس اعلام و تاکید کرد که چنین اقدام‌هایی علاوه بر آنکه برای صلح و امنیت منطقه زیان‌بار است، به ثبات و امنیت مالدیو نیز لطمه می‌زند.

مجمع‌الجزایر مالدیو از ایران خواسته بود در اجرای توصیه‌های سازمان همکاری اسلامی تعهد و نتایج ملموس بیشتری به نمایش بگذارد. بیانیه پایانی اجلاس سازمان همکاری اسلامی در آن زمان به‌شدت از جمهوری اسلامی انتقاد و «دخالت ایران در امور داخلی کشورهای منطقه و کشورهای عضو سازمان مانند بحرین، یمن، سوریه و سومالی و ادامه حمایت از تروریسم» را محکوم کرده بود.

تصمیم مالدیو در سال ۱۳۹۵ برای قطع روابط دیپلماتیک با ایران پس از آن اعلام شد که عربستان سعودی بعد از یورش به سفارت این کشور در ایران، روابطش با جمهوری اسلامی را قطع کرد.

در سال‌های گذشته، عربستان سعودی سرمایه‌گذاری زیادی در مالدیو انجام داد؛ کشور کوچکی که بیشتر جمعیت آن را مسلمانان سنی تشکیل می‌دهند. اقتصاد مالدیو بر پایه کشاورزی، ماهیگیری و گردشگری استوار است و این کشور با نرخ بیکاری بالا برای تولید بسیاری از محصولات خود از جمله پوشاک، به واردات نفت و مشتقات آن وابسته است.