پنج نفر بهدلیل ازدحام جمعیت در جریان توزیع آرد رایگان در پاکستان کشته شدند. تصاویر منتشرشده در فضای مجازی در روز جمعه ۱۱ فروردین (۳۱ مارس)، نشان میدهند که صدها نفر در مکانی که قرار است آرد توزیع شود، تجمع کردهاند و شماری از این افراد با هجوم به کامیون حامل آرد تلاش میکنند کامیون را غارت کنند.
رویترز در گزارشی نوشت که بهدلیل هجوم مردم، پنج نفر کشته شدند. از شمار زخمیها، اطلاع دقیقی در دست نیست.
بر اساس تصاویر منتشرشده از پیشاور و لاهور، در جریان هجوم مردان و زنان به مکان توزیع آرد، شماری از افراد به زمین افتادند و در نتیجه هجوم مردم مصدوم شدند. با آغاز ماه رمضان، قیمت مواد غذایی در پاکستان افزایش یافت و بسیاری از خانوادهها بهدلیل تورم و افزایش بیکاری، توان تهیه مواد غذایی کافی را ندارند.
دولت پاکستان از اول ماه رمضان روند توزیع آرد رایگان را در برخی از شهرها از جمله در لاهور و پیشاور آغاز کرد، اما بهدلیل مراجعه هزاران نفر به مکانهای توزیع آرد، اوضاع از کنترل مدیران این برنامه خارج شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پاکستان طی دو سال اخیر، بهصورت بیسابقهای با بحران اقتصادی مواجه بوده است و دستگاههای دولتی این کشور تاکنون موفق به کنترل افزایش تورم نشدهاند.
رسانههای پاکستانی گزارش دادند که قیمت آرد در پاکستان ۴۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و خانوادهها که منبع درآمد خود را در یکسال اخیر از دست دادهاند، توان خرید آرد با قیمت کنونی را ندارند.
در دو روز گذشته، هزاران کیسه آرد در لاهور به غارت رفته است و ازدحام جمعیت همچنان در مکانهای توزیع آرد جریان دارد.
خان غالب، یکی از مقامهای اداره غذا در لاهور، به رویترز گفت: «حوادث ناگوار در جریان ازدحام و غارت آرد رخ داد. شماری از زنان و مردان بهدلیل عجله و ازدحام برای دریافت آرد آسیب دیدند.»
فضل الهی، وزیر غذا در استان لاهور، گفت که قصد دارد ۱۹.۷۷ میلیارد روپیه پاکستان (۶۹.۷۴ میلیون دلار) را برای تهیه آرد برای بیش از ۵.۷ میلیون خانواده هزینه کند. این برنامه قرار است در شهرهای مختلف پاکستان و در جریان ماه رمضان که بیشترین نیازمندی به مواد غذایی وجود دارد، عملی شود.
در هفتههای اخیر، دولت پاکستان مذاکراتی را با صندوق بینالمللی پول برای دریافت وام ۱.۱ میلیارد دلاری آغاز کرد که اکنون به بنبست خورده است. با سلطه طالبان بر افغانستان، قاچاق دلار از پاکستان به افغانستان و از این طریق به ایران، به اقتصاد پاکستان ضربه زده است. مقامهای دولت پاکستان بارها گفتند که با تشکیل هیئتهایی تلاش میکنند جلو قاچاق ارز خارجی از پاکستان به افغانستان را بگیرند، اما فعالیت مافیای اقتصادی باعث افزایش فعالیتهای غیر قانونی اقتصادی میان دو کشور شده است.