لابی‌گری برای طالبان؛ نشست «شورای حسن نیت مجاهدین» در ترکیه

هدف این نشست که با همکاری مرکز مطالعاتی آسام ترکیه برگزار شد بیشتر «سفیدنمایی» طالبان بود

نشست شورای حسن نیت مجاهدین با همکاری مرکز مطالعاتی آسام در ترکیه برگزار شد- Samea Darraie

نشست دوروزه شماری از فعالان سیاسی و مدنی افغان در استانبول ترکیه روز یکشنبه ۱۳ فروردین به پایان رسید.

منابع آگاه از این نشست به ایندیپندنت فارسی گفتند هدف این نشست که «شورای حسن نیت مجاهدین» با همکاری مرکز مطالعاتی آسام ترکیه برگزار کرد، بیشتر «سفیدنمایی» طالبان بود. 

شورای حسن نیت مجاهدین از برخی چهره‌های حزب جمعیت اسلامی افغانستان تشکیل شده است که از دو شاخه‌ اصلی این حزب به رهبری عطامحمد نور و صلاح‌الدین ربانی، جدا شده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گفته‌ شرکت‌کنندگان این نشست، محور اصلی گفت‌وگوها در این دو روز بیشتر تعامل رهبران سیاسی افغانستان با طالبان و راه‌حل بحران کنونی در افغانستان بود.

سمیع دره‌ای، یکی از شرکت‌کنندگان این نشست، به ایندیپندنت فارسی گفت که شورای حسن نیت مجاهدین به منظور ترغیب فعالان سیاسی و مدنی افغان به شرکت در این نشست، دعوت‌نامه دروغین فرستاده و ادعا کرده که این نشست ادامه «کنفرانس صلح پاریس» است و برگزارکنندگان همان کنفرانس آن را میزبانی می‌کنند. 

دره‌ای افزود: «این نشست به رهبری پسر نورالله عباد که از کابل آمده و با طالبان صحبت کرده بود، برگزار شد و آن‌ها کاملا با طالبان از نظر فکری همخوانی داشتند. از فهرست ۴۶ نفری که دعوت شده بودند، تنها ۱۵ نفر شرکت کردند و ترک‌ها مجبور شدند کارمندان خود را به دور میز بنشانند.»  

در این نشست که نماینده ترکیه نیز حضور داشت، میزبانان بر ادامه گفت‌وگوها تاکید کردند. به گفته‌ میزبانان این نشست، قرار است درگفت‌وگوهای بعدی چهره‌های سیاسی مخالف طالبان نیز دعوت شوند و آینده افغانستان و راه‌های برون‌رفت از چالش‌های کنونی این کشور، به بحث گذارده شود.

طالبان هم‌زمان با اعزام دیپلمات‌هایشان به برخی کشورها، فصل تازه‌ای از لابی‌گری‌ به همکاری کشورهای میزبان را آغاز کرده‌اند. روز جمعه، شماری از دیپلمات‌های این گروه در تهران با همکاری برخی چهره‌های نزدیک به طالبان، می‌خواستند در جمع مهاجران افغان در محله نعمت‌آباد سخنرانی و از دستاوردهای این گروه برای مهاجران یاد کنند. به گفته‌‌ منابع آگاه به ایندیپندنت فارسی، حضور آن‌ها در این مسجد با اعتراض و شعارهای ضدطالبانی مهاجران افغان همراه شد و دیپلمات‌های طالبان سرانجام مجبور شدند مسجد را ترک کنند.

طالبان تاکنون سفارتخانه‌های افغانستان در قطر، چین، روسیه، پاکستان و ایران را کاملا در اختیار گرفته‌اند و به سفارت‌ افغانستان در ازبکستان، قزاقستان، ترکیه، ازبکستان و شماری دیگر از کشورها هم دیپلمات اعزام کرده‌اند. اعضای این گروه در برخی از سفارت‌ها نفوذ کرده‌اند و دیپلمات‌های دولت پیشین اینک از این گروه دستور می‌گیرند.

بیشتر از جهان