ناسا دوشنبه، سوم آوریل (۱۴ فروردین)، نام چهار فضانوردی را که تا پايان سال آينده به سمت ماه پرواز خواهند کرد، شامل یک زن و سه مرد، اعلام کرد.
این سه آمریکایی و یک کانادایی طی مراسمی در هیوستون در ایالت تگزاس معرفی شدند که محل زندگی فضانوردان و کنترل ماموریت آنها است. بیل نلسون، مدیر ناسا، گفت: «این خدمه، بشریت است.»
این چهار فضانورد، نخستین فضانوردانی خواهند بود که در کپسول اوریون ناسا پرواز میکنند. احتمال میرود که موشک حامل این کپسول تا اواخر ۲۰۲۴ از مرکز فضایی کندی راهی ماه شود. آنها در ماه فرود نمیآیند و حتی وارد مدار ماه نمیشوند، بلکه دور ماه پرواز میکنند و مستقیما به زمین برمیگردند. این سفر کوتاه، تمرینی برای سفر دو نفر دیگر در سال ۲۰۲۵ به شمار میرود.
رید وایزمن، فرمانده این ماموریت، ویکتور گلاور، هوانورد آمریکایی آفریقایی، کریستینا کوک، دارنده رکورد جهانی طولانیترین پرواز فضایی یک زن، و جرمی هانسن از کانادا در این سفر حضور خواهند داشت. همه آنها جز هانسن، پیشتر به فضا رفتهاند. ویکتور گلاور گفت: «امروز روز بزرگی است. جز اعلام اسامی، دلایل بسیار دیگری هم برای جشن گرفتن داریم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این نخستین سفر گروهی از فضانوردان آمریکایی است که یک زن و یک غیرآمریکایی در آن شرکت دارند. این فضانوردان همچنین نخستین گروهیاند که در برنامه جدید ناسا به نام «آرتمیس» حضور دارند. اواخر سال گذشته میلادی، یک کپسول خالی اوریون به سمت ماه پرواز کرد و به زمین برگشت.
ناسا از ۱۹۶۸ تا ۱۹۷۲ در طول پروژه آپولو، ۲۴ فضانورد را به ماه فرستاد. ۱۲ نفر از آنها بر ماه فرود آمدند. همه فضانوردان، جز هریسون اشمیت که زمینشناس بود، در آپولو ۱۷ آموزش دیده بودند.
اگر این سفر ۱۰ روزه دور ماه به خوبی پیش رود، ناسا دو فضانورد دیگر را تا ۲۰۲۵ یا پس از آن روی ماه فرود میآورد.
ناسا از بین ۴۱ فضانورد فعال، این افراد را به منزله نخستین خدمه آرتمیس برگزیده است. کانادا چهار نامزد برای این سفر داشت.
پیش از این اطلاعیه ناسا، بازرس کل آژانس فضایی آمریکا در گزارشی که ۲۰۲۰ منتشر کرد، بازگشت به ماه را تا ۲۰۲۴ «نامحتمل» خواند.
نخستین باری که انسان بر کره ماه گام نهاد، ۵۰ سال پیش در ماموریت ناسا به نام «آپولو» بود.
چالشهای ناشی از بیماری همهگیر کرونا، از جمله بسته شدن ۱۸ مرکز اصلی ناسا، این آژانس فضایی را به تعلیق و تاخیر توسعه سامانه پرتاب فضایی و فضاپیمای اوریون واداشت.