خانه آزادی: اعتراض‌های ایران عطش بی‌پایان مردم برای آزادی را نشان داد 

«فساد و تمرکز بر داشتن کنترل سیاسی؛ محدودیت‌ها و ضعف‌های مدل‌های اقتدارگرایانه‌ای که پکن، مسکو، کاراکاس یا تهران ارائه می‌کنند را برملا کرده است»

خانه آزادی (فریدام هاوس) در گزارش سالانه خود از وضعیت آزادی جهان نوشت که آزادی جهانی برای هفدهمین سال متوالی روند نزولی داشته است. 

این گزارش تحقیقی که روز پنجشنبه ۱۷ فروردین (ششم آوریل) منتشر شد می‌گوید با آن‌که رهبران اقتدارگرای جهان به شدت خطرناکند، اما شکست‌ناپذیر نیستند و اشتباهاتشان به نیروهای دمکراتیک امکان می‌دهد وارد عمل شوند. به نوشته این گزارش فساد و تمرکز بر داشتن کنترل سیاسی؛ محدودیت‌ها و ضعف‌های مدل‌های اقتدارگرایانه‌ای که پکن، مسکو، کاراکاس یا تهران ارائه می‌کنند را برملا ساخته است. 

در این گزارش آمده است که در ۱۷ سال گذشته شمار کشورهایی‌ که از نظر آزادی رسانه‌ها سقوط کرده‌اند، از ۱۴ کشور به ۳۳ افزایش یافته است و در این کشورها روزنامه‌نگاران هدف تعقیب و حمله و خشونت قرار می‌گیرند.

گزارش اخیر خانه آزادی که در ۵۰ سال گذشته تدوین و منتشر شده است، می‌گوید در سال ۱۹۷۳، زمان انتشار اولین گزارش از ۱۴۸ کشور، ۴۴ کشور آزاد بودند و امروز ۸۴ کشور از ۱۹۵ کشور آزاد تلقی می‌شوند. این گزارش می‌گوید در نیم قرن اخیر، دمکراسی‌ها نه‌تنها از دل فضاهای به‌شدت سرکوب‌شده ظهور کرده‌اند بلکه نشان داده‌اند که در مقابل چالش‌های جدید مقاوم‌اند. به نوشته این گزارش هرچند روند دمکراتیزه شدن کند شده، مردم عادی در سراسر جهان از جمله ایران چین و کوبا به دفاع از حقوق خود ادامه می‌دهند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

خانه آزادی نوشت تظاهرات جاری علیه سرکوب حکومت در ایران، کوبا، چین و دیگر کشورهای اقتدارگرا نشان می‌دهد که عطش مردم برای آزادی بی‌پایان است و از همین رو فروکش کردن مبارزات مردمی همواره موقتی است. 

این گزارش می‌گوید که قدرت‌های استبدادی با اعمال نفوذ خود در سازمان ملل متحد تلاش کرده‌اند تا نظام بین‌الملل را تغییر دهند. آنها مشارکت سازمان ملل و چندجانبه گرایی را در درجه اول به عنوان ابزاری برای دفاع از خود در برابر سازوکارهای بین‌المللی با هدف شفافیت و پاسخگویی پذیرفته‌اند. دولت چین که پنج بار به عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل انتخاب شد، بارها قطعنامه‌های مربوط به سیاست‌های خود را مسدود کرده است. چین همچنین برای انتقاد از اعمال تحریم‌، به کشورهای موسوم به «گروه دوستان مدافع منشور ملل متحد» از جمله جمهوری اسلامی ایران، بلاروس، کره شمالی و کوبا پیوسته است. 

این گزارش همچنین ضمن اشاره به محروم شدن ونزوئلا از کرسی شورای حقوق بشر سازمان ملل به اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد و متعاقب آن صدور قطعنامه‌ای علیه ایران اشاره کرده است که با ابتکار عمل ایالات متحده و حمایت ۲۸ کشور صادر شد. 

اخراج ایران از کمیسیون مقام زن تاکیدی بود بر این که حکومت جمهوری اسلامی در اقدامی متضاد با آنچه که دفاتر سازمان ملل متحد تلاش می‌کنند انجام دهند، برای سرکوب حقوق زنان و دختران ایرانی کارزار استفاده از زور علیه معترضان را پیش برد. 

گزارش خانه آزادی می‌گوید که وقایع اخیر و جاری در ایران یادآوری این نکته است که میلیون‌ها انسان حاضرند برای رسیدن به دمکراسی و احقاق حقوق خود جان‌شان را به خطر بیاندازند. و می‌افزاید که ایرانیان رژیم جمهوری اسلامی برآمده از انقلاب ۱۳۵۷ که به اعماق دیکتاتوری فرورفته است را در سال‌های گذشته به طور مستمر رد کرده‌اند. در جریان موج‌های مختلف اعتراضات، حکومت همواره مردم را سرکوب کرده، آنان را در خیابان‌ها کشته و دستگیر شمار بالایی را اعدام کرده است.