سه معلم و فعال صنفی فرهنگیان استان گیلان به نامهای انوش عادلی، محمود صدیقیپور و عزیز قاسمزاده برای تحمل حکم حبس صادره از دادگاه انقلاب به زندان منتقل شدند.
رامین صفرنیا، وکیل این معلمان مطالبهگر، روز شنبه نوزدهم فروردین اعلام کرد که این سه معلم برای اجرای حکم حبس از بخش اجرای احکام دادسرای شهرستان رشت به زندان لاکان رشت برده شدهاند.
احکام این معلمان زمانی به اجرای احکام ارسال شد که آنها تجمع معلمان در استان گیلان را به راه انداختند. در این تجمع که بنا به فراخوان شوراى هماهنگى تشکلهاى صنفى فرهنگيان ايران شکل گرفت، معلمان در اعتراض به حملات شيميايى پىدرپى به مدارس و مسموميت سريالى دانشآموزان و به منظور اعلام حمایت از حریم مدرسه و حفظ جان دانشآموزان تجمع کردند.
به گزارش شورای هماهنگی، ١٧ اسفند ۱۴۰۱، روز فرداى تجمع، براى وثيقهگذار این سه عضو هيئتمديره کانون صنفی فرهنگيان گيلان ابلاغیهای صادر شد مبنی بر اینکه وثیقهگذار موظف است ظرف مدت يک ماه و تا ١٧ فروردين ۱۴۰۲ آنها را به شعبه پنجم اجراى احکام معرفى کند.
پس از اعلام این خبر، معلمان و فعالان کارگری با تهیه طوماری با سه هزار امضا، ضمن حمایت از این سه معلم، تاکید کردند که احضار این سه معلم به زندان فقط یک روز بعد از تجمع شانزدهم اسفند معلمان در شهر رشت برای دفاع از دانشآموزان و اعتراض به سموميتهای سريالى دانشآموزان انجام شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران نیز در بیانیهای که پس از اجرای حکم منتشر شد، ضمن محکوم کردن فشارهای غیرقانونی بر معلمان اعلام کرد که برخی مترصد انتقام گرفتن از معلمان مطالبهگرند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
شورای هماهنگی خواستار توقف اجرای این حکم شد و به ایرادات قانونی احکام صادره علیه معلمان نیز اشاره کرد و نوشت: «متاسفانه در روند رسیدگی به پرونده اعضای هیئتمدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان، بدیهیترین و ابتداییترین روند حقوقی نقض شده است. پرسش بسیار قابلتامل این است که آیا میتوان فردی را به اتهامی واحد، دو بار محاکمه کرد و در عین حال برای یک اتهام دو رای متفاوت در دو دادگاه متفاوت صادر کرد و آنگاه دادگاه تجدید نظر به تایید هر دو رای متفاوت به طور همزمان اقدام ورزد؟»
این بیانیه به طور خاص به ایرادهای قانونی حکم عزیز قاسمزاده، عضو هیئتمدیره و سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان گیلان میپردازد و میافزاید: «او در دادگاه انقلاب رودسر نخست به اتهام تبلیغ علیه نظام محاکمه شد. قبل از صدور این رای، دادگاه متاخر او را با همین اتهام و مصادیق مشترک به یک سال حبس تعزیری محکوم میکند. در حالی که طبق موازین حقوقی، در اینگونه موارد صلاحیت صدور رای با دادگاه متقدم است؛ در حالی که دادگاه متاخر بدون در نظر گرفتن این اصل حقوقی، عزیز قاسمزاده را به همراه محمود صدیقیپور و انوش عادلی به یک سال زندان تعزیری محکوم میکند و دادگاه متقدم برای همین اتهام او را به سه ماه و یک روز حبس محکوم میکند و عجیبتر اینکه شعبه هجدهم دادگاه تجدیدنظر استان در داوری نهایی خود، بر هر دو رای صحه گذاشته است. آیا همین نکته خود بهترین گواه در غیرحقوقی بودن و شائبه جدی احکام صادرشده به حساب نمیآید؟»
در ماههای گذشته و پس از اعتراضهای معلمان به واریز نشدن حقوق اسفندماه و حقوق هشتماهه معلمان حقالتدریسی، مسمومیتهای سریالی، زندانی شدن دانشآموزان و معلمان و دیگر خواستههای صنفی، فشارهای امنیتی بر معلمان افزایش یافته است.
سلیمان عبدی، معلم اهل سقز، هم صبح یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ بار دیگر با حمله نیروهای امنیتی به محل کار و خانهاش بازداشت شد. پس از آن، محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان، روز شانزدهم فروردین در محل تدریسش که مدرسهای در شهریار بود، دستگیر شد.
بر اساس گزارش شورای هماهنگی، بازداشت او به اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق شعبه دوم بازپرسی شهید مقدسی اوین و همراه با فحاشی و بیان الفاظ رکیک خطاب به او انجام شده است. او در حالی با شکایت وزارت اطلاعات بازداشت شد که تنها دو ماه بود آزاد شده بود. بر اساس آخرین گزارشها، محمد حبیبی به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است.